Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Csak én félek házba költözni?

Csak én félek házba költözni?

Figyelt kérdés

Jelenleg Budapesten élek (III. ker), régen Szegeden is laktam, eddig mindig társasházi lakásban.

Most gondolkodom az agglomerációba való kiköltözésen+bejáráson.

Abba a problémába ütköztem, hogy úgy érzem, hogy nem lenne kellően biztonságos házban lakni. Ellentétben a lakással, sokkal nagyobb a betörés esélye, ami nagyon zavaró számomra (erre statisztikák is vannak, egy házba sokkal nagyobb eséllyel törnek be).

Sosem éltem házban, sem nagyvároson kívül, fogalmam sincsen, hogy milyen, de 1x-2x voltam rokonoknál "vidéken", és akkor döntöttem el, hogy én is elköltözöm, mert nagyon tetszett a nyugalom, a szabadság (lehet rendesen használni a kocsit, ellentétben Budapesttel), nameg persze a sokkal alacsonyabb ingatlan árak.

Szerintetek jogos a félelmem? Vagy egy kicsit paranoiás vagyok? Sosem volt rossz tapasztalatom, nem törtek be hozzám, nem voltak rossz szomszédaim, semmi ilyesmi, csak felmerült bennem ez a dolog.

Ti mit gondoltok erről? Esetleg inkább lakás az agglomerációban? (Szigetszentmiklós+környéke, Dunakeszi, Budakeszi, Göd, Fót, tehát csak a jobb környékek érdekelnek).

Köszi a válaszokat.

2020. szept. 19. 22:30
1 2 3 4
 31/33 A kérdező kommentje:

2-3 óra?? :D Mivel mész, gyalog?

[link]

2020. szept. 20. 20:16
 32/33 anonim válasza:

Egy kicsit túl parázod a dolgot. Az utóbbi pár évet leszámítva mindig házban laktam (most én is Pesten vagyok).

Soha nem törtek be hozzánk, pedig a környéken lévők elég problémásak voltak, nekünk meg rengeteg értékünk.Riasztó,és kapura, hátsó bejáratra néző térfigyelőnk volt.

--

Kutyát felesleges csak ezért beszerezni az nem egy eszköz és még csak nem is hatásos. Bedob neki egy falat mérget, tűkkel vagy szöggel szurkált húst és temetheted a "védelmi rendszered".Akármilyen kutya se jó, ráadásul azt (vagy azokat) rendesen el is kell látni. (normális táp ami nem olcsó, kerten kívüli séta kell nekik, ha rövidszőrű télen estére kint nem maradhat és fűtött kutya ház kell nappalra..)

Össze tettebb a kutya tartás mint ahogy azt a nagyiéktól látta a sok " el van az ott kint hidegben is hiszen kutya,felesleges a séta mert ott a kert, minek neki táp ha van moslék is" ember.Ne, nem kell ez az ördögi kör. Kutyát akkor vegyél, ha fel is készültél a normális állattartásra és nem csak "jóvanazúgy a leglemaradtabb falu végein is elvannak így, ők a 'jó' példák erre" alapon fogod felfogni az egészet.

Felelősség, amire neked kell már rég nem alkalmas. Ennyi.

--

Veszel riasztót és esetleg térfigyelőt (akár csak dísznek valami olcsót), kiteszel egy kamerával megfigyelt terület táblát és csókolom,a közeledbe se fognak menni, ha esetleg egyszer eszébe jut valakinek ilyen szándékkal pont a te kapud előtt megállni.

2020. szept. 23. 09:41
 33/33 anonim ***** válasza:
100%
A jó környékkel nem feltétlenül mész sokra, nálunk pont az újépítésű lakóparkokban törtek be, mert lóvés környéknek látszik. Ki akar betörni egy putriba? :-D
2020. szept. 23. 09:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!