Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Csak én félek házba költözni?

Csak én félek házba költözni?

Figyelt kérdés

Jelenleg Budapesten élek (III. ker), régen Szegeden is laktam, eddig mindig társasházi lakásban.

Most gondolkodom az agglomerációba való kiköltözésen+bejáráson.

Abba a problémába ütköztem, hogy úgy érzem, hogy nem lenne kellően biztonságos házban lakni. Ellentétben a lakással, sokkal nagyobb a betörés esélye, ami nagyon zavaró számomra (erre statisztikák is vannak, egy házba sokkal nagyobb eséllyel törnek be).

Sosem éltem házban, sem nagyvároson kívül, fogalmam sincsen, hogy milyen, de 1x-2x voltam rokonoknál "vidéken", és akkor döntöttem el, hogy én is elköltözöm, mert nagyon tetszett a nyugalom, a szabadság (lehet rendesen használni a kocsit, ellentétben Budapesttel), nameg persze a sokkal alacsonyabb ingatlan árak.

Szerintetek jogos a félelmem? Vagy egy kicsit paranoiás vagyok? Sosem volt rossz tapasztalatom, nem törtek be hozzám, nem voltak rossz szomszédaim, semmi ilyesmi, csak felmerült bennem ez a dolog.

Ti mit gondoltok erről? Esetleg inkább lakás az agglomerációban? (Szigetszentmiklós+környéke, Dunakeszi, Budakeszi, Göd, Fót, tehát csak a jobb környékek érdekelnek).

Köszi a válaszokat.

2020. szept. 19. 22:30
A kérdező szavazást indított:
túlgondolod, nincsen alapja a félelemnek
jogos a félelem, ez ezzel jár (fel kell készülni: riasztó, kutya, stb...)
32 szavazat
1 2 3 4
 1/33 anonim válasza:
96%
Én nem paráznék olyan szinten, hogy minden gondolatomat ez töltse ki, de nem árt az óvatosság, mi is fogunk riasztót felszerelni, kutyánk is van, sokaknál látok riasztót amúgy a környéken.
2020. szept. 19. 22:52
 2/33 anonim ***** válasza:
65%
A kutya NEM erre valo, mert meg megolik! Ha mar annyira parazol, kottesd be a riasztot egy tavfelugyelethez!
2020. szept. 19. 22:57
 3/33 A kérdező kommentje:

2# A kutya erre "való", az ember évezredek óta erre használja. (A cigányok köztudottan nagyon félnek a kutyáktól, komolyan, nem vicc!).

Természetesen nem tacskóra, vagy pulira gondolok :D

Nyílván a riasztó az ALAP.

Dobermann, pitbull, ilyesmik. (És persze legalább 2 darab)

2020. szept. 19. 23:08
 4/33 A kérdező kommentje:
#1 köszi.
2020. szept. 19. 23:08
 5/33 anonim ***** válasza:
88%

Végre nem tartom ezt a dolgot egyedi (én) "betegségnek".

Ugyanígy vagyok. A kutyát meg megmérgezik...

2020. szept. 19. 23:20
 6/33 anonim ***** válasza:
90%

Én meg ugy vagyok vele, hogy a társasházban tobben vannak, tobb lehet a fura, a baj. Pl felgyujt valamit alattam lako, szomszéd, en lakasomnak es emlekeimnek is vege lehet...

Be kell zarkozni. Zarni. Sok helyen vannak mar terkamerak, polgárőrség...

Hozzank behozott valaki valami halot par honapja...aki jár hozzánk, azok kozul senki se volt....

2020. szept. 19. 23:32
 7/33 A kérdező kommentje:

#5 Na igen, de ebbe jobb bele sem gondolni.

Kutyák + kamera + kerítés + riasztó (mindenhova bekötve)

Így azért egy jobb környéken nem lehet melléfogni. (Gondolom én...)

2020. szept. 19. 23:38
 8/33 A kérdező kommentje:

#6 Na igen... A robbanásra is láttunk már több példát is, sajnos jogos meglátás.

Bár még mindig előbb törnek be, mintsem ég le a ház. (Statisztikailag :D)

2020. szept. 19. 23:39
 9/33 anonim ***** válasza:
100%

De a betores nem csinal akkora kart, minr a tuz. Elvisz par ertekes dolgot, pénzt.... de nem a képeimet...nem az agyat, a tuzhelyet...

Pendrivenak meg lehet talalni rejtekhelyet. Masnak is.

2020. szept. 19. 23:42
 10/33 A kérdező kommentje:

Igaz, erre nem is gondoltam.

(Amúgy valaki használ még manapság pendrive-ot? :D)

2020. szept. 19. 23:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!