Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Csak én félek házba költözni?

Csak én félek házba költözni?

Figyelt kérdés

Jelenleg Budapesten élek (III. ker), régen Szegeden is laktam, eddig mindig társasházi lakásban.

Most gondolkodom az agglomerációba való kiköltözésen+bejáráson.

Abba a problémába ütköztem, hogy úgy érzem, hogy nem lenne kellően biztonságos házban lakni. Ellentétben a lakással, sokkal nagyobb a betörés esélye, ami nagyon zavaró számomra (erre statisztikák is vannak, egy házba sokkal nagyobb eséllyel törnek be).

Sosem éltem házban, sem nagyvároson kívül, fogalmam sincsen, hogy milyen, de 1x-2x voltam rokonoknál "vidéken", és akkor döntöttem el, hogy én is elköltözöm, mert nagyon tetszett a nyugalom, a szabadság (lehet rendesen használni a kocsit, ellentétben Budapesttel), nameg persze a sokkal alacsonyabb ingatlan árak.

Szerintetek jogos a félelmem? Vagy egy kicsit paranoiás vagyok? Sosem volt rossz tapasztalatom, nem törtek be hozzám, nem voltak rossz szomszédaim, semmi ilyesmi, csak felmerült bennem ez a dolog.

Ti mit gondoltok erről? Esetleg inkább lakás az agglomerációban? (Szigetszentmiklós+környéke, Dunakeszi, Budakeszi, Göd, Fót, tehát csak a jobb környékek érdekelnek).

Köszi a válaszokat.

2020. szept. 19. 22:30
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
Kerítés+normális zár. Ennyi. Meg nem szabad beengedni az idegeneket a telekre, illetve nem kell lobogtatni a flancos autót, márkás ruhát. Egész életemben falun éltünk, rossz környéken is. Soha nem törtek be. Egyszer amikor elutaztunk, ellopták a szántóföldről a paprikát, de ennyi.
2020. szept. 20. 08:35
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
Sosem biznám a legféltettebb fényképeimet a felhőre, megbízhatatlan. A legtöbb ember nem is használja, inkább pendrive vagy külső hdd. Mellesleg több tera képem van, még úgy sincs elég hely ott fent, hogy az egyetem miatt vagy 100x annyi tárhelyet kaptam, fizetni ezért meg nem fogok
2020. szept. 20. 09:12
 23/33 A kérdező kommentje:

Igen, a jó környéken a felárral kvázi a "védelmi pénzt" fizetteted meg a sorssal :D

A magas négyzetméterárak távoltartják a brazilokat (ahogy #20-as írta, akár később is elszaporodhatnak, ha rákap a família).

Köszi a válaszokat.

2020. szept. 20. 09:40
 24/33 anonim ***** válasza:
72%
"A kutya erre "való", az ember évezredek óta erre használja" - na igen, jó pár el is pusztult miatta! És az emberek egyre gonoszabbak:( Nekem kuvasz keverékem van, de a házban alszik, és akkor is a házban vár haza minket, ha nem vagyunk itthon. Jelezni így is jelez, ha bármi történik (akár csak megáll valaki a ház előtt), meg ott a riasztó.
2020. szept. 20. 10:56
 25/33 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Beriasztózol mindent házat mellèk épületeteket. Messzire elkerülnek ha látjàk a riasztót.
2020. szept. 20. 12:37
 26/33 anonim ***** válasza:
19%

Egy házat karban is kell tartani-javítgatni ezt azt, télen előtte a havat elhányni, kukádat kivinni-behozni s nem farod vakarni, hogy a közös csicska mindent megold, mint a társaskalitkában bár ha burzsuj vagy, akkor felbérelsz egy mindenest erre...

Ha egy ügyetlen fakezű vagy, akkor legyen sok pénzed, ha házba költözöl.

A riasztó s kamera, kutya a fenét se tartja vissza...látszat intézkedés.A jó szomszédság felülírja.

ui: az a fura, ha valaki már nem használ pendriveot s felhőkbe teregeti életét meg közösségi oldalakra....igazi ökör;)

2020. szept. 20. 13:49
 27/33 anonim ***** válasza:
27%
csak szigetszentmiklósra ne! megtelt! én is megyek a francba innen! -ugyanitt 70.m2-es társasházi lakás eladó!
2020. szept. 20. 13:55
 28/33 A kérdező kommentje:
#27 Hogy érted, hogy megtelt? Olyan sok újépítésű lakás van, pont tegnap nézegettem. 50-60 nm -es lakások mennek 25-30-ért. Az azért elég jó: Budapesten ez kb pont a duplája lenne, és ott még a mélygarázst is meg kell venni, ami +2,3 millió, "vidéken" meg parkolsz ahol akarsz (nincs drága kocsim, pont emiatt, nem érdekel, ha néha meghúzzák, megspórolom a parkoláson :D.
2020. szept. 20. 19:43
 29/33 anonim ***** válasza:
26%
#27 vagyok. szó szerint megtelt,a te fajtáddal,akik, pestről kiköltöztek az aglomerációba, azzal a jelszóval, hogy" itt jó a levegő,közel van Bp,hipp-hopp bent vagyunk pesten, mert ugye a munkahelyünket megtartottuk"!-nomármost,reggel 6_tól 9_ig kb: 2 óra az út budára, pestre,a délpesti részre! mert egyszerűen az úthálózat semmit nem fejlődött az elmúlt 50 évben! ennyi autót nem bír elvezetni!
2020. szept. 20. 20:01
 30/33 A kérdező kommentje:

#31 "Munkahelyünket megtartottuk". Miért, ezeken a helyeken milyen munka van? :D Nem mehet mindenki coop-ot takarítani, mint a te "fajtád". :)

Arról meg nem mi tehetünk, hogy BP tele van külföldiekkel, akik 1 milliót is kifizetnek egy nm2-ért, de az autóutak helyzete sem a mi hibánk, pedig valószínűleg többet adózunk mint a te "fajtád" :)

2020. szept. 20. 20:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!