Hogyan szokjam meg az egyedüllétet?
Sziasztok.
Nemsokára megveszem a saját lakásomat, és onnantól kezdve egyedül fogok boldogulni. Eddig mindig a családom segített midnenben. Hogyan fogok hozzá szokni a csendhez, a teljesen egyedülléthez, az éjszakához? Tervben van, hogy beszerzek egy házicicát így mégsem leszek igazán egyedül. Eddig semmit nem főztem magamnak, kezdeben dobozos kaják lesznek, meg ilyenek. Hogyan fizessem be a havi költségeket, mint tv, telefon, internet, gáz, villany?Kapni fogok róla ilyen csekett és bevisem a postára és kifizetem s ennyi? Mosni nem lesz gond, vasalni sem, kaját főzni az lesz nehéz. Mit javasoltok? Nemsokára az pár hónap, teljese önerő és család segít költözködni, viszonylag olcsó társasházi lakást találtam magamnak.
Hát attól függ, ha introvertált vagy, akkor könnyű lesz, ha extrovertált, akkor nehéz hozzászokni.
Egy háziállat jó ötlet viszont.
Az iterneten tudsz nézni recepteket és hasonlókat, azok alapján megtanulhatsz főzni.
A számlákat (víz,áram/villany,gáz, stb.) általában csekkel kell fizetni, azt a postás viszi, elviszed a csekket a postára, befizeted és kész.
Koszi introvertalt vagyok :). Szamlakat onnantol kapom
Miutan bekoltoztem es meg van az uj lakcimem?
#2: Közműveket meg fizetnivalókat átíratod a nevedre (majd megmondják milyen papírokat kérnek), ott megadod a számlázási címet meg a fizetési módot és onnét kapod a csekkeket, vagy átutalás vagy amit akarsz.
Főzni meg megtanulsz a netről, vannak jó szájbarágós receptoldalakkal, fotókkal. Pl:
Háziállatot inkább még ne, először magadat tanuld meg ellátni.
Háziállatnak nézz utána, szépek, jók, de vannak igényeik, mindnek más. Életkor, kötődés stb.
A közmű fizetést beszéld meg, van többféle, internetes hozzáférés, stb. Váltani bármikor tudsz.
Maguktól nem fognak a számlák a nevedre jönni, minden szolgáltatóhoz be kell menned az adásvételi szerződéssel és az átadás-átvételkor készült jegyzőkönyvvel az óraállásokról. Az óraállásokról hasznos a fotó is. Ha ez megtörtént, utána megy majd a nevedre a számla, de azok fizetési módját a legjobb, ha ott áttárgyalod az ügyintézővel.
Lehet ugyanis átalányos, vagy leolvasásos, te döntesz.
Első évben én a leolvasásost javasolnám, mert az átalányt az előző évi fogyasztás alapján állítják be és nem biztos, hogy a te fogyasztási szokásaid megegyeznek az előző tulajdonoséval.
A főzésről meg az a véleményem, hogy aki olvasni tud, az főzni is.
Rengeteg segítő oldal van a neten, még bevásárlólistával is, a gyakorlati tanácsokhoz meg ott vannak a Youtube videók.
Szerintem ezzel a kérdéssel most nagyon előreszaladtál.
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__ingatlan-vasarlas-ela..
Addig ameddig azt hiszed, hogy Budapesten, jó környéken 8 millióért kapsz saját tulajdonú lakást, addig még nagyon messze vagy a lakásvásárlástól!
Aranyos, kedves leánykának tűnsz, de mire te tényleg lakást veszel, addigra a számlákat is másképp kell majd fizetni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!