A padlásomon vannak darázsfészkek. Darázsirtózzak (spray-vel), vagy hagyjam őket?
Konzervdobozban vagy hasonloban meggyujtasz valamit ami jol fustol. Egy szemeteszsakot tartasz fészek alá, egy kessel levagod, bekotod a zsákot, és kész vagy.
Nem kell fölöslegesen panikolni.
A hetest olvasva magamra ismertem. Az ökoszisztéma szépen működik magától, az embernek minél kevésbé kellene beleavatkoznia (pl ah lehet, ne vegyszerezzünk a kertben, ne szedjük le a darázsfészket stb).
Azonban: az ésszerűség keretei között!
Írtad: csodálkoztál is, h nem bántottak. Azért, mert az állatok nem hülyék! Csak akkor szoktak támadni, ha a birtokukat, vagy önmagukat veszélyben érzik, vagy pedig ha éhesek és az embert számba vehetik préda gyanánt.
Na most, a darazsak habitusa sem egyforma. A lódarázs agresszív, a kisebb fajok egy része egyáltalán nem (hacsak nem megijednek tőled pl hirtelen mozdulatodtól, vagy kölnidtől stb).
Ezen felül a lódarázs marása szinte az egyetlen a darazsak közül, melynek méreganyaga nem csak az allergiásoknak okozhat komoly eg.ügyi problémát!
Tehát ha lódarázs volna, akkor szakembert hínék ki a helyedben. Viszont írtad, h békésebb fajta. Így én, a helyedben békén hagynám őket, az ökoszisztéma részei. Csökkentik a rovarok számát. És bár a méhészek paráznak, hogy netán a méhek számát drasztikusan csökkentik, de az átfogó kutatások szerint ez paranoia, hiszen a méhész a méhekből él. A darázs nem túlzó módon csökkenti a méhszaporulatot, és arányosan más rovarok számát.
Egyébként nekem az egyik melléképületben van egyre nagyobbá váló darázsfészkem, sőt, nagyon nagyon kicsi melléképületről van szó. Azaz a fejem fél méterre, néha centikre van a fészken ücsörgő darazsaktól. Soha nem támadtak meg. Az állat érzi a félelmet, és az elbizonytalanítja, ezért támadhat, ha félnél tőlük.
Márpedig félni csak attól kell, aminek valós alapja van. A paranoia az oka annak, amikor egyes emberek túlzó módon beavatkoznak a természetbe. (Máskor meg ugye az anyagi érdekeik.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!