Mivel helyettesíthető a mélyhűtős nylon zacskó?
Szeretnék ezúton is környezetbarátabb megoldást keresni. Előre is köszönöm a válaszolóknak.
Ui. Tudjátok mire gondolok... amibe a húsokat és a gyümölcsöket, zöldségeket csomagoljuk és fagyasztva tároljuk a fagyasztóban, mélyhűtőben. Nem tudom van e specifikus elnevezése.
Én a gyümölcsök tárolására tejes dobozokat vágtam egyenesre, kimostam és abban tárolom a gyümölcsöket. Egy rekeszembe 20 vagy 24 fér, most nem tudom megmondani, de még jobb is, mert nem nyomódnak a gyümölcsök.
Szerintem ez zöldségre is jó megoldás, a húsoknak meg vegyél dobozokat, azokat örök életig tudod használni.
Doboz.
Nem is kell újat venni. Tejfölös dobozok, jégkrémes dobozok, mascarpones dobozok, margarinos dobozok, stb... Szinte az összes használható egy darabig ha elmosod miután kiürült.
#5 az abszolút környezetbarát megoldás az öngyilkosság lenne. Persze nem gyógyszerekkel, hanem késsel. Vagy lebomló anyagból készült kötéllel. De sajnos kevés ember elég elkötelezett ehhez. :(
Viccet félretéve, bűntudat keltés helyett inkább értékelni kéne a kis lépéseket is.
UI.: Az internet és a számítástechnikai eszköz üzemeltetése bezzeg 100%ban környezetbarát ugye?
Úgy szeretnék látni egy carbon lábnyom elemzést a műanyagdoboz vs. zacskó kérdésben a teljes életciklusra és szelektív visszagyűjtésre vetítve...
Van egy tippem, hogy mi a szennyezőbb. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!