Hova megy a chip-szes zacskó a szelektívben?
A chip-szes, vagy csomagolt croissant-os zacskó belseje fényes alumínium, tehát elvileg a fémhulladékba kellene kerülnie.
De tényleg oda kell kerülnie?
Sajnos ezek a cikkek mindenre kitérnek csak a lényegre nem, ráadásul leírja, hogy a szelektívbe dobd a több féle anyagból készült dobozt, de hogy melyikbe azt már nem.
Pl. műanyag papír kombó doboz akkor műanyag vagy papír szelektívbe.
Vagy a zsíros szalonnás vákuum műanyagcsomagolás mehet a műanyagba vagy az sima kommunális hulladék?
A chipses zacskók és fémesnek látszó csokis papírok, mivel vékony fémréteggel vannak ellátva, újrahasznosításuk nem megoldott, ezért ne dobjuk a műanyagok vagy a papírhulladék közé.
jó pár helyen ezt írják
Nem tudom van-e olyan kisfilm, amiben konkrétan a szemétválogatók elmondják, napi gyakorlaton keresztül bemutatják, hogy mit NE dobjanak be az emberek.
Nagyjából pár óra filmforgatással és ennek a kisfilmnek a terjesztésével megoldható lenne, hogy nagy többség megértse mit miért ne dobjon a szelektívbe.
Lehet van már ilyen "oktatófilm". Van ilyen?
Régen volt, de javítanám az előttem szólókat. A csomagolásokon fel van tüntetve egy termékjel amit a lenti linken kikereshetsz, ez alapján szelektálhatod őket, tehát igen van olyan chipses zacsi amit dobhatsz a műanyagba, de van amit nem.
PL az egyiken a háromszögben egy 5-ös van alatta az hogy PP ez mehet a műanyagba. A másikon egy 90-es van a háromszögben, alatta a C/PP felirat (ez már önmagában jelzi hogy több féle elemből áll) ez nem gyűjthető szelektíven.
Sziasztok! Olvastam, hogy a chips-es zacskók újrahasznosítás nem megoldott, de most néztem meg a chips-es zacskó hátulján a jelet és a szerint viszont újrahaszonsítható. (Bár lehet, hogy chips-es zacskók között is van különbség.)
Amúgy minden terméken van egy jel, a neten rá lehet keresni, hogy az alapján újrahasznosítható-e vagy sem.
Amúgy a zsíros tasakokat, konzerves dobozokat illik KIMOSVA-KISZÁRÍTVA dobni a szelektívbe!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!