Miről beszélgetsz a szomszéddal? Többi lent.
panelban lakom
egyik oldalsó szomszéd köszönni se köszönt még soha (fél éve lakom itt,köszöntem,nem köszönt vissza,bunkó)
másik oldalsó szomszéd negyvenes nő kutyával,kattant kicsit,miota meghalt a nemtudom kije,15 mondatot ismételget,meg az időjárásról beszélünk ha "elkap" véletlen...
a házban lakók közül van még 1 nő,akivel beszélgetek néha,de csak általánosságról,semmi személyes,max annyi,hogy igen,dolgozni sokat kell,nehéz suli mellett,és ennyi...
a szomszédok nem barátok (persze van kivétel),hogy személyes dolgokat mondj el nekik..
mi az agglomerációban lakunk, én azt a taktikát követem, hogy beszéltetem a szomszédot:) inkább én kérdezek.
Így ő nem tud meg semmit:)
Időjárás tuti téma, mindig lehet szidni, vagy túl meleg, vagy túl hideg, vagy túl szeles...
Vizsgaidőszakban mindig kérdezi, hogy állok a vizsgáimmal, azt elmesélem (de mindig azt, hogy igen, nagyon sokat kellett tanulni rá, de szerencsére sikerült).
Munkáról annyit, hogy megyek, igen, sok a munka, de milyen szerencse ez a mai világban, amikor alig lehet állást találni, örülök, hogy nekem van.
Elmesélem, mit főztem, hogy sikerült, sőt tanácsot kérek, hogy vajon mit ronthattam el, mit csináljak legközelebb másként. Ez a kedvenc, órákig tud mesélni egy rántásról is, pláne, ha közben mosolygok és bólogatok és megfogadom, hogy legközelebb csakis úgy csinálom, ahogy tanácsolta. Egyébként is célszerű tanácsot kérni a ház körüli dolgokban, pl. virágok gondozása, mivel érdemes mosni, hogy szépek legyenek a ruhák, hová érdemes pakolni a porszívót, stb. Még örülnek is, hogy segíthetnek, illetve hogy te értékeled az ő tapasztalatukat. És hát ezzel semmi személyeset nem tudnak meg, hiszen mindenki szokott főzni, mosni... én még azt is megkaptam, hogy milyen szorgos lány vagyok, hogy ennyit foglalkozom ilyenekkel.
Ja meg amit érdemes, néha megkérdezni, hogy nem zavarod-e valamivel. Ez is jó fényt vet rád, hogy figyelsz rájuk.
Meg persze kérdezni érdemes főleg. Hogy szolgál az egészsége, nem kell-e valamiben segíteni (99%, hogy azt mondja, köszöni, nem), hogy bírja ezt a meleget/esőt. Így ő mesél, nem te, téged meg egy udvarias, kedves fiatalnak fog elkönyvelni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!