Mi lesz ha betiltják az egyszer használatos műanyagokat?
Pl.:
- boltban a 1,5L-es Cola-t papírdobozokban fogják árulni mint a tartós tejet? Vagy fémkannákban?
- Kórházban a gumikesztyű helyett az orvos az autószerelőtől fog kölcsönkérni egy használt bőrkesztyűt a vakbélműtét előtt?
Mondanátok példákat hogy a jelenlegi egyszer használatos műanyagok mire fognak változni? (nem a nylonzacskó és az ilyen triviális dolog érdekel)
Na megváltozott a hozzáállás az utóbbi hónapokban:
Dögöljenek csak a madarak és állatok a sok műanyag hulladékba.
De a boltokban minden kifli, kroaszan egyesével műanyag zacsiba van csomagolva.. :(
Nesze neked természetvédelem.
Kóla-téma:
Annak idején, amikor bevezették a visszaváltható kólásüveget, párhuzamosan lehetett venni az egyszer használatos változatot is, akár 2,5L-es kiszerelésben is. Tudomásom szerint nem lehetett a visszaváltott flakont nagyon sokszor-talán összesen 3x-újratölteni, ellenben a korszerű technológiával egy ilyen visszaválthatós flakon anyagából irdatlan sok eldobható falkont lehetett előállítani. A mai nyeklő-nyakló fajtából meg az irdatlan sok x-szeres mennyiségét. Azzal ösztönözték a visszaváltást, hogy talán a legmagasabb árat adták a betétek-egyéb visszaváltható üvegek-között. Én 50 forintra is emlékszem, de nem biztos. Ezek a flakonok örökélet meg 1 nap tartósságúak voltak, nekem ilyenben van a keverék benzin a kerti gépekhez a mai napig. De üdítőt nem szabadott forgalmazni benne korlátlan újratöltéssel.
Nekem az a tippem, hogy a nagy gyártók újra betétdíjas flakonokba fognak csomagolni, mert a papírdoboz nem bírja a szénsav nyomását. A kis gyártók meg...megszűnnek a 150 forintos sajátmárkás szénsavas üccsik.
A másik variáció szerintem, hogy valamilyen jogi csavarral szemethúnynak a pet-palackok fölött, és kikerül az egyszerhasználatos körből.
Inkább a nylon termékek és szívószálak, zöldséges pultok fátyolzacskói lesznek az áldozatok, amiért egyáltalán nem fáj a szívem. Kölökkoromban elfért a fonott kosárban az alma, kistálban a cseresznye. Úgy nézett ki a Csepel bicikli a sok szatyortól, mint a karácsonyfa, de megoldottuk a vásárlást zacskók nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!