Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi lesz ha betiltják az...

Mi lesz ha betiltják az egyszer használatos műanyagokat?

Figyelt kérdés

Pl.:

- boltban a 1,5L-es Cola-t papírdobozokban fogják árulni mint a tartós tejet? Vagy fémkannákban?

- Kórházban a gumikesztyű helyett az orvos az autószerelőtől fog kölcsönkérni egy használt bőrkesztyűt a vakbélműtét előtt?

Mondanátok példákat hogy a jelenlegi egyszer használatos műanyagok mire fognak változni? (nem a nylonzacskó és az ilyen triviális dolog érdekel)

2020. márc. 2. 13:21
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
94%

"én még soha nem láttam kólát, ásványvizet másba csomagolva mint műanyagba. Ezért kérdeztem hogy mibe lesz téve??? Kannákkal kell majd értükmenni mint vízért 50 éve?"

Én viszont még emlékszem arra, amikor még üvegben volt.

2020. márc. 2. 18:03
 12/25 anonim ***** válasza:
94%
Én még emlékszem rá, mikor a kólát csak üvegben adtak... tudom öreg vagyok.
2020. márc. 2. 18:42
 13/25 anonim ***** válasza:
96%

"Kannákkal kell majd értükmenni mint vízért 50 éve?"

Ha ez a legjobb ötlet, amit ki tudsz magadból izzadni, akkor gyanitom, hogy nem te fogod ezt a problémát megoldani.

2020. márc. 2. 21:23
 14/25 anonim ***** válasza:
96%

Ne mondd már, hogy soha nem láttál üvegbe, fémdobozba, vagy még anno visszaváltható műanyag palackba csomagolt innivalót... :D

2020. márc. 3. 08:14
 15/25 A kérdező kommentje:

#14: erről volt szó: "még nem láttam 1L-nél nagyobb üveget boltban"

azaz nem a 3dl vagy kölnisüvegekről van szó.

Ha azon bubisvizek és kólák amik eddig 2L palackokban voltak terítve most áttérnének 3dL terítésre azzal a jelenlegi műanyagnál 6x több üveg árasztaná el a környezetet. Még nehezebben gyűjthető szelektíven (nehezebb, több helyet foglal, összetörve veszélyesebb) ezért környezetszennyezőbb. :(

2020. márc. 3. 12:29
 16/25 anonim ***** válasza:
94%

Oké, bár létezik annál nagyobb üveg is, de mindegy. A mondat második felét is elolvastad? Idemásolom újra, hátha sikerül végre:

"fémdobozba, vagy még anno visszaváltható műanyag palackba csomagolt innivalót... :D "

2020. márc. 3. 13:12
 17/25 A kérdező kommentje:

#16: ezt írod: "visszaváltható műanyag palackba csomagolt innivalót"

Tehát nem betiltani kell(ene), hanem visszaválthatóvá tenni..? De mégse ezt tervezik. Miért?

2020. márc. 3. 13:25
 18/25 anonim ***** válasza:
95%

Betiltják az EGYSZER HASZNÁLATOS műanyagokat. Nem a műanyagot úgy általában, mint alapanyagot.

Egyszer használatos flakon - betilt.

Többször használatos flakon - oké.

Az a fajta flakon, ami most van, jellegéből adódóan alkalmatlan a többszöri használatra, ezért azt nem lehet "visszaválthatóvá tenni", hanem le kell cserélni olyan anyagú és kialakítású palackra, ami alkalmas erre.

2020. márc. 3. 13:39
 19/25 A kérdező kommentje:

Többször használatos v visszaváltható műanyag.

Tudnátok erre példát mondani nemcsak flakon hanem szeletelt vákumzárt parizer, habfürdő stb esetén hol használnak most ilyet?

Vagy sehol se próbálkoztak még ilyesmivel?

2020. márc. 3. 14:38
 20/25 anonim ***** válasza:
94%

Kezdem azt hinni, hogy trollkodsz... bár annak elég béna, mert nem is vicces.

Felvágott: megveszed műanyag nélkül "kimérve".

Habfürdő: megveszed műanyag nélkül kimérve, esetleg használsz szappant.

Amúgy annyira rá vagy pörögve a parizerre meg a kólára, hogy elvitted a kérdést tök más irányba, pedig a törvényalkotás például eleve nem a pet flakont és a kaják csomagolását szokta érteni az "egyszer használatos műanyag" alatt. Szóval nem kell féltened a csomagolt szemetedet. :)

2020. márc. 3. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!