Mennyibe kerülhet ennek a javítása? Baxi HT240-es kazán.
8 évig üzemelt szerviz nélkül hibamentesen. Tavalyelőtt a fűtési szezon előtt megcsinálták a szervizt "kisebb" problémát okozva, amit utólag kijavítottak. Idén a korábbi rossz tapasztalat miatt nem hívtam ki a szakit, viszont egy pár hét fűtés után fura hangja lett a kazánnak rájöttem, hogy 0-ra esett a nyomás. Felnyomtam egy bár főlé, de azóta 1-2 hetente utána kell töltenem. Idén már végigcsinálom a fútést folyamatosan ellenőrízve a nyomást.
Remélem találok városunkban másik, normális szerelőt.
:D
Hát akkor jól át Baxi sztak :D
Olajat cserélt vagy mit?
Várd meg a fűtési szezon végét. Emeld a nyomást 2bar-ra. Zárd el a fűtési előremenő és a visszaz szelepeit. Pár hét múlva ellenőrizd a nyomást. Ha csökkent akkor a kazán test repedt vagy egyéb tömítetlenség van a kazánon belül.
Ha nem változott akkor nyisd ki a fűtés szelepeit. Indítsd el a fűtést 1-2 percre (hogy a váltószelep átváltson) ha most hirtelen lezuhant a nyomás, akkor a fűtésrendszered tömítetlen.
Nem mondanám, hogy mident értek.
Ez egy két körös fűtés. A kazán 65 fokon megy, a padlófűtés felé hőcserélőkön keresztül 45 fokos a vízkör. A használati utasítás szerint a kazánnyomást 1-1-5 bar közzé kell hidegen állítani.
Kondenzációs kazán, látszólag minden száraz, kifelé nem csöpög.
Milyen szelepekre gondolsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!