Infra fűtésű lakásban penész! Ez elmúlik?
Szóval kb decemberben egy nagyon nagy foltot fedeztünk fel a falon. Fűtés nélkül volt 2-3 hétig így a festőkkel, stb beszélve arra jutottunk ez okozta. Azonban kb 1 hónap telt el és a szekrény mögött (el van húzva kb 10 centire a faltól) újra van penész. Viszont most máshol kezdődik. Korábban a padlónál indult a sarokban. Most a saroktól 15-20 centire derék magasságban. Lehet attól, hogy nem fújtam le tisztítás után újra SAVO-val? Vagy mit gondolnátok? Illetve ha most újra lefújom 1 hónap múlva újra lesz? Mi a megoldás?
Idén lett infra fűtés. Előtte elektromos volt. Azzal csak egy helyen volt penész de icipici és tudtuk az okát és SAVO hatására ki se jött újra. Tanácsaitokat nagyon köszönöm!
A szavo a megoldás. Én hetente figyelném. Aztán ha van ráfújnék vagy egy domesztoszos szivaccsal megoldanám. Aztán ez el fog múlni hisz nincs felület és a szavo ott marad ha nem törlöd le miután ráfújtad másodjára ahogy javasolják is a használati utasításban amit sokan a szaga miatt nem tartanak be.
Remélem fehér a falad mert színes falnál vagy tapétánál sajna ez szívás mert erősen kiszívja és ruhákra is igaz szóval vigyázz miben csinálod. Ha tapéta az felázna hisz a penész alapja némi nedvesség. Figyeld aktívan hetente és már nagyon picinél kezeld és elmúlik teljesen és vissza se tér később. Ugyan nekem nem infrás a lakás de az olvasottak alapján eléggé adja magát az, hogy az első alkalom teret adott neki a fűtés nélkül.
Aztán most írod, hogy kis folt megmaradt és visszatért és máshol. A szekrény mögött a légmozgás nélküli és így pára gyűjtő sarokban megeshet. Feleségem ugyanígy járt.
A ruhákat hol szárítod alapba?? Csak mert ezek még segíthetnek, de az 1 hónapos visszatérés nagyon nagyon szép arány főleg most ebben az időben. Nekem 4 nap után volt és nem kicsit, de a szavo megoldotta.
Majd írd meg kérlek mi lett. Kíváncsi vagyok, de a leírtak alapján nem az infra miatt van hanem csak visszajött az elsőből. Ez elmúlik ha figyelsz. Heti 1x vagy 2x és többé nem lesz gondod vele. Főleg ha előtte se volt.
Az kár, hogy első éves az infra mert így a korábbi tapasztalat etéren nem mérvadó. Az meg nagy butaság volt, hogy nem fűtöttél. Lehetne ez bármilyen fűtésű a lakás ha nem fűtesz így jársz. Ahogy írták a szavo megoldja.
Plusz a szellőzés hasznos. Még akkor is ha folyton fűtesz. Ablakos cégnél dolgozom. Már sok modellnél csinálunk bele nyílást a tetején, hogy szellőzzön mert mindenki bezárja és sose szellőztet így a levegő se mozog és persze a pára se tud kimenni. Ami az előnye az egyben a hátránya is a jó nyílászárónak.
Ha újra leszavózod (vagy ahogy írták az olcsóbb Domestos vagy akár a hipó is megteszi) akkor nem lesz gázos. Azért az embernyi méret után a tenyérnyi teljesen belefér. Ha lekezeled még lehet egyszer visszatér lehet de aztán hírét se hallod. Legalábbis ha ez a hatékonyság marad, ami esélyes.
Szóval tessék szellőztetni!
U.i: A képeket én is megnézném azért szívesen!
Ha van rendes fűtés, akkor nem kell szavó....
Eltűnik magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!