Szelektíven gyűjtöd a szemetet?
"Ja, meg a másik gyönyörűség, mikor a paraszt szelektíven gyűjti a műanyagot, majd belevágja a kommunálisba (ami a szelektív mellett áll). Erre sem találtam még magyarázatot."
Nos, nálunk ez akkor történik, amikor az itthoni kliko megtelik. 4!!!hetente uritik a konténert. 4 hetente. Minden a világon műanyagba van csomagolva. 2 heti cucc is alig fér bele. Ha van elég energiám és épp nem szakad az eső, akkor elbicajozom vele a kb 20 perc Tekeresre levő műanyag utcai kontenerhez. Ha nincs idom, vagy szakad az eső, akkor a sarkon levő mindenes lesz az, ahova belevágom.
En kulfoldon elek, nalunk ez ugy van, hogy ujrahasznosithato van meg a szemet. Az ujrahasznosithato az amit te szelektiven gyujtesz de itt mi egybeomlesztjuk a paprirt, kartont, uveget, muanyagot, aluminiumot es az az ujrahasznosithato.
Ha rajtam mulana en nem foglalkoznek vele mert a tarsashaz ahol lakunk nem biztosit az ujrahatsznosithatonak kontenert, ezert a felesegem viszi el kulon mashova.
En nem akarok kulon energiat, benzint, idot belefektetni abba hogy ezeket elvigyek kulon valahova.
Akik csaladi hazban laknak azoknak van 2 kuka, egy a szemetnek, egy az ujrahasznosithatonak.
Ebben az esetben nem lenne gond mert a varos gondoskodik rola, a lakonak csak ki kell tolni a szemeteseket az ut melle.
Mosogató alatt diszkréten elfér a kommunális mellett 2 kisebb kuka: egyikbe műanyagot-fémet másikba papírt és üveget teszünk. 5 perc sétára van a hulladékgyűjtő sziget, de sajnos kevesek közé tartozunk akik leviszik mert a ház többsége lusta pár perc kellemes sétát tenni pedig az szinte semmi mozgás és jót is tenne nekik.
A kiégett égőket és elemeket is külön rakjuk egy dobozba és flakonokban gyűjtjük a használt olajat, és ha sok összegyűlik egybe levisszük a megfelelő gyűjtőhelyre.
Abban lenne mit fejlődni szerintem Magyarországon, hogy legyen közösségi komposztálás (kommunális szemét nagy részét komposztálható teszi ki nálunk), és merjünk rászólni a lusta paraszt honfitársunkra aki képtelen megfelelően szelektálni vagy szemetet dob a gyűjtőbe.. Ahol meg nincs szelektív ott hívogatni meg írogatni kell az önkormányzatnak vagy a hulladékos cégnek, aztán kérelmezni, hogy helyezzenek ki gyűjtőket, esetleg aláírást gyűjteni. Szerintem megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!