Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szelektíven gyűjtöd a szemetet?

Szelektíven gyűjtöd a szemetet?

Figyelt kérdés
Én igen, de sokan mondják, hogy hülyeség ez az egész. Én kertes házban lakom, a szerves hulladékok, mint krumplihéj, banánhéj, dinnyehéj, stb. megy a komposztba. Papírt, műanyagot pedig külön gyűjtöm egy zsákba, aztán a legközelebbi szelektív szigetbe bedobálom. A kommunálist szinte havonta egyszer elég kiraknom, mert gyakorlatilag akkor telik meg, nem büdösödik be. Szerintem ennyi energiát abszolút megér, de sokak szerint felesleges. Szerintetek is? 22/f
2020. jan. 1. 16:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"Ja, meg a másik gyönyörűség, mikor a paraszt szelektíven gyűjti a műanyagot, majd belevágja a kommunálisba (ami a szelektív mellett áll). Erre sem találtam még magyarázatot."

Nos, nálunk ez akkor történik, amikor az itthoni kliko megtelik. 4!!!hetente uritik a konténert. 4 hetente. Minden a világon műanyagba van csomagolva. 2 heti cucc is alig fér bele. Ha van elég energiám és épp nem szakad az eső, akkor elbicajozom vele a kb 20 perc Tekeresre levő műanyag utcai kontenerhez. Ha nincs idom, vagy szakad az eső, akkor a sarkon levő mindenes lesz az, ahova belevágom.

2020. jan. 1. 18:40
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem hülyeség, jól csinálod
2020. jan. 1. 21:13
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi is szelektíven gyűjtjük. Hetente egyszer gyűjtik a kommunális, kéthetente a szelektívet. Nem esik nehezünkre... A 120as hetente félig sincs. Sajnos az is pelenka...
2020. jan. 1. 21:13
 14/16 A kérdező kommentje:
Igen, van egy pár tahó sajnos. Nálunk mondjuk lakossági kérésre vittek el egy csomó szelektív gyűjtőszigetet (nagyon büdösödött), inkább sokan, köztük én is, megvesszük egyszer a szelektív zsákokat, aztán 1 évig folyamatosan adják ingyen a zsákokat. De néha sok műanyag gyűlik, azokat néha elviszem egy szelektív gyűjtőszigetre, mert azért így is maradt jó pár, hál' istennek.
2020. jan. 1. 22:17
 15/16 anonim ***** válasza:

En kulfoldon elek, nalunk ez ugy van, hogy ujrahasznosithato van meg a szemet. Az ujrahasznosithato az amit te szelektiven gyujtesz de itt mi egybeomlesztjuk a paprirt, kartont, uveget, muanyagot, aluminiumot es az az ujrahasznosithato.

Ha rajtam mulana en nem foglalkoznek vele mert a tarsashaz ahol lakunk nem biztosit az ujrahatsznosithatonak kontenert, ezert a felesegem viszi el kulon mashova.

En nem akarok kulon energiat, benzint, idot belefektetni abba hogy ezeket elvigyek kulon valahova.

Akik csaladi hazban laknak azoknak van 2 kuka, egy a szemetnek, egy az ujrahasznosithatonak.

Ebben az esetben nem lenne gond mert a varos gondoskodik rola, a lakonak csak ki kell tolni a szemeteseket az ut melle.

2020. jan. 2. 02:48
 16/16 anonim ***** válasza:

Mosogató alatt diszkréten elfér a kommunális mellett 2 kisebb kuka: egyikbe műanyagot-fémet másikba papírt és üveget teszünk. 5 perc sétára van a hulladékgyűjtő sziget, de sajnos kevesek közé tartozunk akik leviszik mert a ház többsége lusta pár perc kellemes sétát tenni pedig az szinte semmi mozgás és jót is tenne nekik.

A kiégett égőket és elemeket is külön rakjuk egy dobozba és flakonokban gyűjtjük a használt olajat, és ha sok összegyűlik egybe levisszük a megfelelő gyűjtőhelyre.

Abban lenne mit fejlődni szerintem Magyarországon, hogy legyen közösségi komposztálás (kommunális szemét nagy részét komposztálható teszi ki nálunk), és merjünk rászólni a lusta paraszt honfitársunkra aki képtelen megfelelően szelektálni vagy szemetet dob a gyűjtőbe.. Ahol meg nincs szelektív ott hívogatni meg írogatni kell az önkormányzatnak vagy a hulladékos cégnek, aztán kérelmezni, hogy helyezzenek ki gyűjtőket, esetleg aláírást gyűjteni. Szerintem megéri.

2021. jan. 8. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!