Szelektíven gyűjtöd a szemetet?
Igen.
Külföldön élek, itt nem is lehet másként. Műanyag, papir, üveg, és minden mas kuka van itt nálunk.
Már amennyire a szolgáltató megköveteli,vagy módot ad rá .
Pl az üvegeket nem fogom több km re vinni a hátamon .
Az megy kukába .
Társasházban vagyok, van szelektív kuka: papír és műanyag. Hetente viszik el.
De a lakók piszkosan és nem összetömörítve pakolnak bele, így én már legtöbbször nem férek bele.
100 lakás van.
Üveg, pet(üdítős) palack, papír, fém(sörös) doboz, ezek mindenképp szelektíven vannak gyűjtve, különben bele sem férnénk a kukába, mert vagyunk 5-en, a kukát meg nálunk csak két hetente ürítik(Győr közeli település).
De vannak határesetek, pl joghurtos dobozt nem szoktam elmosni(kiöblíteni), az a sima kukába szokott menni, de néha hasonló sorsra jut egy-egy konzervdoboz is.
Igen, a műanyagot külön, elöblítve, sörösdobozokkal ilyesmikkel. Papírt megint külön. Ha csak egy része is hasznosításra kerül, már több, mint a semmi, tehát van értelme.
Sajnos a sok gyökér itt is gyakran tönkreteszi a szelektívet, belepakolják a kommunálisat, mert ez nem zárt és a paraszt lusta elővenni a kulcsát. Értelmezhetetlen számomra az ennyire tahó, ártalmas viselkedés. Ha van energiám és időm, és nincs annyira szétborulva a cucc, akkor rendet szoktam tenni, de sajnos azért arra nincs lehetőségem, hogy mindig ezzel foglalkozzak.
De nagyon szívesen eltörném kezét lábát annak, aki ekkora majom és még kórház előtt szépen rendetrakatnék vele.
Elnézést a szösszenetért, de dühítő, ha valaki ennyire beletojik mindenki érdekébe.
Ja, meg a másik gyönyörűség, mikor a paraszt szelektíven gyűjti a műanyagot, majd belevágja a kommunálisba (ami a szelektív mellett áll). Erre sem találtam még magyarázatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!