Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ti cipővel jártok a lakásban?

Ti cipővel jártok a lakásban?

Figyelt kérdés
Páromék otthon cipővel járnak, ő nem is igazán, de a szülei és testvére folyamatosan. Nem merek zokniban vegigmenni, mert csupa mocsok lesz... Mi itthon mindig levesszuk a cipőt, és ez nekem nagyon fura. Egyébként egyezünk, nincs baj anyosekkal, csak sokmindenben olyan másak és zavaró.. A lakásuk elég régies, nincs felújítás, nem festettek rég, régi bútorok, fura szag. Ezzel nem is lenne baj, de rendetlenek is, nem törekednek a tisztaságra és nekem így kellemetlen ott lennem. Szerintetek erről kellene beszéljek a párommal, vagy semmi közöm ehez?

2019. dec. 30. 14:35
 1/8 anonim ***** válasza:
75%
Ha nálad leveszi a cipőt, kezet mos, stb., akkor oké, de persze, beszélni kell róla.
2019. dec. 30. 14:45
 2/8 anonim ***** válasza:
70%

Semmi közöd hozzá.

HA ők jönnek hozzátok, megkérhetitek, hogy vegyék le a cipőjüket, ennyi.

Amúgy nálunk is alap, hogy levesszük az utcai cipőt, amint hazaértünk, de ennek az ő szempontukból nincs jelentősége.

2019. dec. 30. 14:46
 3/8 anonim ***** válasza:
68%
Igen cipőben járkálunk, bár többnyire azonnal átvesszük az otthoni lábbelit, de vendégektől sem várjuk el, hogy zoknira vetkőzzenek.
2019. dec. 30. 14:53
 4/8 anonim ***** válasza:
92%

Mi is rögtön levesszuk, harapok erte ha beljebb megy valaki cipőben 🙈😃

Amúgy vigyel anyosekhoz benti papucsot magadnak, en itthon is abban maszkalok 😁

2019. dec. 30. 15:06
 5/8 anonim ***** válasza:
95%

Itthon belépve a lakásba egyből átveszem a szobapapucsomat, de ha valami hirtelen fontosabb, nem veszem le azért, hiszen csak a szobákban van laminált padló, viszont konyhában, fürdőben, és előszobában járólap, onnét pedig könnyen pillanatok alatt fel lehet takarítani a koszt! Ha rokon/ismerős jön hozzánk hosszabb időre, akkor pedig vendégpapucsot adunk Neki!

Ha nincs festés, felújítás, az még érthető dolog, sajnos sok embernek nincs pénze ilyesmire, anyagi okokból és/vagy nosztalgiaként a régi bútorok megtartása is még valamennyire érthető, de ha rendetlenek és nem takarítanak, nem törekednek a tisztaságra, az már más dolog! De mivel az Ő lakásuk, ezért nem mondhatod meg Nekik, hogy mit csináljanak, de azért kíváncsiságból puhatolózhatsz ez ügyben. Ha szándékosan az a nemtörődöm igénytelenség van bennük, akkor a helyedben engem hosszabb távon már zavarna a dolog, és ha esetleg a párod is ilyen, akkor én a helyedben valamikor valamilyen ürüggyel menekülnék egy ilyen kapcsolatból! Ha a párod nem ilyen, akkor okés, nincs nagy baj, és ha valamikor valahol közös otthonotok lesz, ami csak a kettőtöké, abba pedig már Neked is lesz beleszólásod!

2019. dec. 30. 17:49
 6/8 anonim ***** válasza:
86%
Nem.
2019. dec. 30. 21:13
 7/8 anonim ***** válasza:
86%
Akkor náluk járj cipőben, ha meg hozzátok mennek, kérd meg őket, hogy vegyék le ill. kínálj fel papucsot. Ahány ház, annyi szokás.
2020. jan. 2. 11:32
 8/8 anonim ***** válasza:
86%
Soha nem megyek be cipőben, már az előszobában leveszem. Nekem is fura, ha valahol azt mondják, hogy ne vegyem le.
2020. ápr. 25. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!