Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szerintetek népszerű mostanába...

Szerintetek népszerű mostanában a tanyasi életforma? Sokan szeretnek így élni?

Figyelt kérdés

Nemrég olvastam egy riportot egy többgyermekes fiatal párról akik tanyán élnek. Az asszonyka azt mondta hogy nem sok mindent kell boltban vásárolniuk, legtöbb dolgot elő tudják állítani otthon (leginkább zöldségek, tej, tüzelőanyag), sőt a lisztet is házi malomban őrlik.

De tényleg csak jó oldalai vannak ennek? Azért mind az állatokkal, mind pedig a növényekkel sokat kell foglalkozni. Mellette elvégzed saját munkádat is. El nem tudnám képzelni, hogy egy nagyvárosi fiatal párnak ez lenne élete álma, hogy ilyen melós életet éljenek. A mi baráti körünkben senki nincs, aki ezt választaná.

Nem falusi, hanem tipikusan tanyasi élet. Szerintetek sokaknak bejön?

2019. dec. 29. 17:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
1-2disznó, 15-20baromfi a legtöbbeknél volt, ez tény, de ez távol áll az önellátástól vagy a megélhetéstől. Ez pusztán egy kis +.
2019. dec. 29. 20:24
 12/15 A kérdező kommentje:
Így is van, nincs köztünk vita. De mostanában kevesen élnek így, vidéken is.
2019. dec. 29. 20:33
 13/15 anonim ***** válasza:
75%
Azért itt felénk a bakonyban még akadnak szép szammal. Igaz, hogy egyre kevesebben, de mostanában egyre több köztük a fiatal. 5-10évvel ezelőtt csak a nyugdíjasoknál volt.
2019. dec. 29. 20:40
 14/15 anonim ***** válasza:
83%

Nem az a lényeg, hogy hány fiatal vág bele, hanem az, hogy még 5-10 év múlva is ott lesznek e és csinálják! Arra pedig sajnos nagyon kevés a példa.

2019. dec. 29. 20:43
 15/15 anonim ***** válasza:
Főleg úgy, hogy az olyanok mint én, aki 33évemben ezt csináltam, mezőgazdasági cégben nőttem fel, aztán meg is örököltem, még én is abba fogom hagyni 1-2év mulva... az én tapasztalatommal, képesítéseimmel napi 8órában sokkal levesebb felelősség vállalásával németországban megkereshetem a mai rezsióradíjam 2-3*-osát alkalmazottként, épp a németet tanulom gőzerővel, bátyám meg sporolgat, hogy kivásárolhassa a részesedésem.
2019. dec. 30. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!