Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen fűtésem legyen?

Milyen fűtésem legyen?

Figyelt kérdés
2010. júl. 19. 18:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Semmilyen. Legyen passzívházad.
2010. júl. 19. 18:16
 2/17 anonim ***** válasza:

Érdemes többet is választanod szerintem.

Nálunk gáz van, és cserépkályha. A cserépkályhának csodálatos melege van hideg téli napokon, az ilyen minőségű meleget előállítani gázzal lehetetlen, és megfizethtetlen. Sok embertől hallom, hogy a kemnce, kandalló még a cserépkályhánál is melegebb.

2010. júl. 19. 18:39
 3/17 anonim ***** válasza:
Nálunk gázkazán van és emellett egy vegyes tüzelésű kazán. A gáz kényelmesebb, de igazán meleget csak a vegyessel lehet csinálni. Így köztes megoldásként alapból a gáz megy, de ha van rá időm be-begyújtok a pincében lévő kazánházban található vegyesbe. Így meleg is van és valamelyest lehet spórolni a gázzal.
2010. júl. 19. 22:46
 4/17 anonim ***** válasza:
Ja, ismerősömék tavaly előtt építkeztek. Náluk is ugyan ilyen rendszer lett kiépítve.
2010. júl. 19. 22:47
 5/17 anonim ***** válasza:

És még az jutott eszembe, hogy én is hallottam mástól, hogy dicsérik a cserépkályhát, de én valahogy idegenkedek attól, hogy a lakótérben égessek, tüzeljek.

Egyrészt a koszos tüzelőanyagot be kell hozni a szobába, valahol tárolni is kell. Amikor kinyitod a kályhát, esetleg kicsap a füst. Ettől minden büdös füstszagú lesz mint egy cigány putriban. Aztán a hamut, kormot is az egész lakásom át kell kivinned. Ez mind-,ind hatalmas kosszal jár.

Ezzel szemben egy kazánnál ez mind a kazánházban történik, ahol ez senkit nem zavar, mert direkt erre van.

2010. júl. 19. 22:52
 6/17 anonim ***** válasza:
55%

Egy jól megépített cserépkályhából nem jön ki a füst.

Mi fával tüzelünk, nem jár rettentő piszokkal. Van egy láda amiben bevisszük a fát, a szobában egy szép díszes ládában tároljuk, a kályha előtt és a láda között van egy fémlemez,

arra hullik az a kis piszok, amit se perc alatt össze lehet takarítani. A fának ráadásul nem sok hamuja van.

Ha esetleg van rá bőven pénzed,próbálkozhatsz valami biofűtéssel. Hallotam termálvizes fűtésmódról.

2010. júl. 19. 23:04
 7/17 anonim ***** válasza:

1: gázzal ugyanolyan meleget lehet csinálni. Vagyis ugyanúgy túl lehet fűteni vele egy helységet, csak nem szokás, mert van termosztát. Cserépkályhán, vegyesen meg nincs.

2: én is fával tüzelek, kandallóval a nappaliban, és valóban nincs nagy kosz vele.

3: a termálvizes fűtés valóban nagyon jó. Most volt a hírekben valahol megcsinálták. 1500m mély kútból húzzák fel a 60°C-os vizet. Tekintve, hogy a sima vizes kutakat 10e/m-ért fúrják mondjuk 100m-ig, valszeg a mélyfúrás technológiája kicsit drágább. Legyen 20e/m. 1500m mély kutad már lehet is 30millió forintból. Ezen kívül már csak az engedélyeket kell beszerezned erre.

2010. júl. 20. 07:58
 8/17 anonim ***** válasza:

07:58

1: Ha szinte megállás nélkül megy a gázkazán, 80000Ft-os a gázszámla és a lakásban alig van 18 fok, akkor baromi nagy túlfűtésről beszélünk.

Meg gondolom szerinted akkor is, ha két vödör fával begyújtva végre lesz 20-21 fok. Ez már akkora túlfűtés, hogy nem is értem, hogy lehet elviselni.

2010. júl. 20. 08:44
 9/17 anonim ***** válasza:

Fával tüzelni alapvetően olcsóbb, mint gázzal. Fele. Cserébe kényelmetlenebb. Ebben gondolom nincs vita.

Viszont az, hogy nálad alul van méretezve a gázkazán, és nem tudja kifűteni a lakást, az nem a gázfűtés hibája, hanem egy egyedi tervezési, vagy kivitelezési probléma. Túl kicsi a teljesítménye! (A vegyeshez képest legalábbis.)

Szóval az, általánosságban, hogy gázzal nem lehet meleget csinálni, idiótaság. Mégis akkor hogyan távfűtenek ki komplett városokat gázzal?!?

2010. júl. 20. 08:56
 10/17 anonim ***** válasza:

Bocs az offért...

08:33-as!

A megadott e-mail címre nem megy el a levél :-( szerettem volna írni az úrnak, mert engem is érdekelne fűtéskorszerűsítés.

Utánanéznél, hogy jól írtad-e a címet? Köszönöm!

2010. júl. 20. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!