Az oldal szabályzata szerint kiskorúak nem látogathatják a Gyíkot.
(Ez alól kivételek a gyengeelméjűek.)
google a barátod
Sok helyen a vízvezeték-rendszer is a közlekedőedény-jelenség alapján működik. Magasabban lévő helyre, víztoronyba, víztározóba szivattyúval vagy természetes úton feljuttatják a vizet. A toronyban, tározóban lévő tartály a vezetékrendszeren keresztül összeköttetésben van a házakban, lakásokban lévő vízcsapokkal, amelyek mélyebben vannak, mint a tartály. Ha valaki kinyitja a csapot, a víz a nyomáskiegyenlítődésre való törekvés miatt, az alacsonyabb nyomású hely felé áramlik, tehát kifolyik a csapból.
Az artézi kutak a közlekedőedények elvén működnek. Ha a hegyekből két egymás fölött futó vízzáró réteg nyúlik a síkság alá, akkor a két réteg közötti vízáteresztő anyagon mint egy csövön, a víz nagyon nagy távolságokra is eljuthat. Ha a síkságon a vízzáró rétegbe belefúrnak, és egy csövet helyeznek bele, akkor egy közlekedőedény jön létre.
A vízzáró rétegek között lévő víz a hegyekben jóval magasabban van, ezért nagyobb a hidrosztatikai nyomása, mint az artézi kút csövében lévő vízoszlopnak. Ha kinyitjuk, a nyomáskiegyenlítődésre való törekvés miatt a víz kifolyik a csapon keresztül.
Nem értem, miért nem lehet lehurrogás nélkül válaszolni egy kérdésre. A 7. válaszoló leírta, bár ő sem hagyhatta ki a "google a barátod" mondatot.
Képzeljétek, én sem tudom a választ. Csak idetévedtem ehhez a kérdéshez. Nem lehet, hogy akik idetévednek, nem azt akarják olvasni, hogy hogyan hurrogják le egyesek a kérdezőt, hanem a kérdésre a válasz őket is jobban érdekelné?
Amit google egy perc alatt korrekten megválaszol azt minek itt megkérdezni.
Kb. ezt jelenti a megjegyzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!