Ha egy kislakásban a csapból folyó víz hömérsékletét képtelenség beállitani akkor a csaptelepekkel van a gond vagy a kazánnal?
Ha jól veszem ki, akkor átfolyós a vízmelegítés módja.
A kazán azért kapcsol ki mikor hidegebbre állítod a vizet,mert nagyon lecsökken az átfolyó vízmennyiség. Ez egy biztonsági funkció, teljesen normális, így védik a kazánt.
A megoldás az, hogy lejjebb kell állítani a kazánból kijövő melegvíz hőmérsékletét. Így megmarad a kazán működéséhez szükséges nyomás. Mivel nem irtál típust, így a hogyanra nem tudok válaszolni.
kazánról (átfolyós bojler) egy kép sokat segít a beállításnál.
A víz állító gomb általában beragad, mert az ritkán tekergetik. A gáz lángját is lehet állítani kézzel, kazántól függően egy csúszka vagy tekerő kar segítségével.
A lángot érdemes levenni, a meleg vizet csutkára kinyitni, és egy kis hideg hozzáadásával jó zuhanyzáshoz, hideg nélkül pedig a melegebb mosogatni stb. Ha a levett láng mellett is forró a víz nagyon, akkor gázszerelővel be lehet állítani a min és max állásba a gázláng nagyságát. Így a gáz lángjával állítod be ha jóval melegebb víz kell (télen kelleni fog)
Ki kell tapasztalni, én nem szerettem az átfolyós vízmelegítőt. Nálunk az jött be anno, hogy nagyon melegre nyitottam a csapot, majd amikor érkezett a melegvíz, akkor fokozatosan, lassan vettem hidegebbre amíg a kazán ki nem kapcsolt. Így egy idő után a hőfok pont jóra állt be. A kazánon is lehet játszani a szabályzással.
Ez a megoldás viszont abszolút forrázás veszélyes, szóval örülök, hogy a gyerekünk már nem ott született.
Valaki viszont kifejezetten ezt a megoldást preferálja.
Nálam is ez a gond. Cirkóm van és zuhanyozni nem tudok, mert hol forró, hol hideg jön. Úgy szoktam csinálni, hogy engedek a kádba forrót, majd utána hideget.
Nekem ez még új, 40 évig panelban laktam, ott nem volt ilyen probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!