30 éves ház csőrendszeréből folyó büdös csapvízzel mit lehet csinálni?
Édesanyám meg van róla győződve, hogy ez egy természetes folyamat, s most már életünk végéig ezt kell innunk.
Kérdéseim:
1. Valóban természetes folyamat történt-e?
2. Mit lehet csinálni ezzel az egésszel?
3. Van-e káros egészségügyi hatása ennek a penészes dohos szagú víznek úgy, ha felszerelünk víztisztító, vízlágyító berendezést?
4. Ugye, hogy igazam van, hogy más íze lesz a főzött ételnek, ha büdös vízből van.... Édesanyám szerint a fűszerezés úgyis elveszi az ízt. Hát én meg azt gondolom NEM! Mert éltem tisztított vízű házban és pontosan tudom, mit jelent a szagtalan víz és a szagos víz.
Érdemes szakembert megbízni a csővezeték vegyszeres átmosásával. /Azért szakembert, mert nagyon komoly kritériumai vannak./ Ha elöregedett a vezeték, akkor viszont a csőhálózat cseréjével orvosolható csak a probléma. Az én szüleim is pont így jártak. Sajnos a rengeteg vízkő és a kirakódott "hordalék" nem egészséges. Alapvetően nincs velük baj. Akkor lesz, ha ezek kiülnek a csőben és különféle organizmusok megtelepednek rajtuk. Jön az állott, enyhe mocsár szagú víz.
Anyuék műanyag csőre cseréltek, illetve beépítettek egy mechanikai szűrőt a bejövő ágra. Nagyon érdekes nézni. Kb. 3 hetente mosni kell benne a szűrőt olyan szinten elfeketedik.
Nem, ez nem természetes, akkor ihatatlan lenne az összes panel vize, azok is már több mint 30 évesek és milliók laknak bennük. Nyilván nem jó a büdös vizet inni. A víz szagtalan. A koszos, fertőzött víznek van csak szaga. A koszt nem érdemes fűszerezéssel kompenzálni, ez olyan, mintha a kocsi motorjából jövő rendellenes hangokat az autórádió bekapcsolásával kezelnéd és nem a szerelőhöz való bejelentkezéssel.
30 év nem sok, szerintem nem kell cserélni a csöveket, csak átmosni. De tényleg kellene szakember hozzá, ő majd megmondja és ad árajánlatot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!