Magyarországon van olyan cég aki sűrített levegős energiatársolással foglalkozik?
A házunk fel van szerelve egy 5.2Kw teljesítményű napelem rendszer, amit tovább szeretnék fejlesztetni/fejleszteni. Arra gondoltam, hogy rengeteg plussz áramot termel amit nem használunk el, ezt nem adnánk tovább a szolgáltatónak, hanem eltárolnám az energiát. Az akkumulátor kilőve, mivel ez borzasztóan drágán jönne ki, még a TESLA fejlesztésével is. A másik lehetőség, hogy a plussz villamos energiával nagy tömegeket emelnék fel, de sok helyet foglal és lehet veszélyes is, sőt még csúnya is.Így egy kompresszorra gondoltam, ami tartályokat töltene meg sűrített levegővel. Amikor télen kisebb a napelem termelése akkor pedig ezzel a sűrített levegővel tudnék termelni villamos energitá fűtésre,fürdéshez, vagy bármi máshoz.
Egész pontosan a földbe helyeznék el nagy tartályokat, vagy sok kicsit, amelyik épp megfelelőbb.
Erre keresek kivitelezőt akik ezzel foglalkoznak, ha van egyáltalán ilyan Magyarországon. Szeretnék teljesen függetlenné válni és nem azon izgulni, ha elvesztem a munkám, vagy egészségi problémák maitt nem tudok dolgozni akkor mi lesz a számlákkal, családdal.
Terve volt véve még az áramfejlesztő generátor is. A hondának van egy modellje ami óránként fogyaszt 1.5L üzemanyagot, de ez ugye nem annyra nyereséges.
Viszont a sűrített levegős megoldásnál, elég eltárolni a levegőt egy villanymotoros kompresszorral, majd télen ezt kiengedve egy generátort meghajtani ami termelne annyit, amivel kihúzzuk márciusig, úgy hogy nem kell plusszt fizetnünk a szolgáltatónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!