Vizteres kandallón található csonkra, (előre menő, visszatérő ) milyen csővel csatlakozzak? Lent folytatom
Figyelt kérdés
5 rétegű alu betétessel csinálnám az egészet, de oda nem nagyon merem rakni nehogy meg olvadjon . Arra gondoltam oda valami más féle cső kéne és majd tovább vinném a másikkal2018. máj. 9. 16:38
1/5 anonim válasza:
Rézcsővel kiállsz 50-60 cm-re, aztán mehet az ötrétegű. Ha csinálsz thermosztatikus kört, akkor az azon belüli részeket rézzel csináld.
2/5 A kérdező kommentje:
És van olyan réz cső meg idom amit nem kell forrasztani? Csak menetes?
2018. máj. 16. 21:51
3/5 anonim válasza:
A rézcsőnek 1mm a fala, arra menetet vágni nem lehet. Rézből van még a press idomos megoldás, de ha még egy mezei forrasztás is gondot okoz, akkor egy press-gép végleg felejtős. Fűtéshez jó a sima fekete vas cső is, abból vehetsz mindenféle darabokat két végén menettel a barkács-árúházakban. Szerintem az 1 coll lenne neked a megfelelő, de talán szódával még elmenne a 3/4-es is.
4/5 A kérdező kommentje:
Értem! Menni fog a forrasztás ! Még annyi kérdésem lenne hogy nyitott lessz a rendszer! Fal tetején megy a az előre menő és alul a visszatérő! A visszatérővel ki kell kerüljem az ajtót, ha ott fel viszem a csövet ott lessz a leg magasabb pont a visszatérő csőnél, ugy tudom automata légtelenítő nyitott rendszernél nm müködik, valami tanácsot adnál légyszives?
2018. máj. 18. 18:26
5/5 anonim válasza:
Nyitott rendszernél is működik az automata légtelenítő. Annyi megkötés azért van, hogy ha a visszatérő ágba rakod a szivattyú szívóágába, kell neki egy minimális víznyomás, nehogy légbeszívó legyen belőle. A visszatérővel egy akkora kurflit csinálni amit akarsz, nem valami elegáns, lehet jobb lenne a padlóba-küszöbbe süllyeszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!