Mi történik, ha a láncfűrész üzemanyagához az előírtnál több olajat teszünk?
Adott egy stihl ms211 láncfűrész, nem sokat használt. Stihl motorolajjal, de úgy adódott, hogy egy másik olajat kellett bele tennem. McCulloch Universal LS. A stihl oldalán a keverési arányoknál ez ált:Más márkák esetén TC osztályú kétütemű motorolaj:
1 : 25 => 1 rész olaj + 25 rész benzin
a stihlnél 1:50 az arány, tehát 2x annyit tettem bele ebből az olajból.
Egy pár tank erejéig használtam és elkezdett menet közben pár perc után leállni. Most hosszú ideig nem üzemelt a gép, végül nagy nehezen elindítottam. Már a stihl motorolajjal tehát az eredeti keverékével amivel régen ment. Elképzelhető , hogy a korábban túl sok beleöntött olaj miatt állt meg a gép? Illetve, még hozzátartozik ,hogy mikor a fűrész tartályából kiöntöttem a benzint, a kis edény aljára apró fűrészpor ült le, nem mernék megesküdni, hogy a tartályból jött. elképzelhető hogy a láncfűrész oldaláról mosta le amikor kitöltöttem az edénybe. Most nem igen fogok tudni mit vágni vele, így nem tudom ,hogy végleg magához tért e, de vajon ezek közrejátszhattak abban hogy meg-megállt a gép?
köszönöm a válaszokat!
Az előttem válaszolónak: De pont ebből lett a probléma, hogy a a stihl oldalán más olajokra dupla olyan mennyiséget írnak. Illetve nem tudom hogy a TC osztály alatt mit kell érteni, a McCulloch olaj amit bele tettem lehet nem tartozik bele... elvileg az is egy jó minöségű olaj a leírása alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!