Láncfűrész probléma? (bővebben lent)
Adott egy olcsóbb, két hónapos láncfűrész.
Furán csinált, ezért szétszereltem. Nem apróra, csak a hengert, karburátort, kipufogót. Mindent alaposan és óvatosan meg- és kitakarítottam. A gyertya és a henger égéstere erősen kormos volt.
Összeraktam, majd elindítottam. Próbáltam beállítani a csavarokkal pl az alapjáratot. Elindult, majd megállt.
Ez tegnapelőtt volt.
Tegnap folytattam volna a beállítást. Hármat rántottam a berántón, a harmadik rántásnál egy halkabb c-ssz hangot adott. Ekkor a szívatót visszanyomtam. Megrántottam a berántót és ekkor egy hangos c-t-ssz hangot adott. Lekapcsoltam. Majd levettem a légszűrő fedelét, aztán a légszűrőt, és a karburátorból füst jött. Füstölt a karburátor.
A füst eloszlása után a légszűrőt megnézve az benzines volt. A karburátor torka is benzines volt. Nem tocsogott.
A beállításokat a kézikönyvben leírtakkal kezdtem
L: betekerni ütközésig majd 1 és 1/4 kitekerni
H: betekerni ütközésig majd 1 és 3/8 kitekerni
Így aznap szépen el is indult, csak finomhangolni kellet volna, de már majdnem éjjel volt, gondoltam majd halnap (tehát tegnap) folytatom. De csak folytattam volna.
Mi lehet a probléma?
Gyújtáshiba volt
A lendkereket a tengelyre egy anyacsavar fogja. A lendkereken és a tengelyen van egy bemarás, amikbe egy fémpöcök való. Ez igazítja a lendkereket a megfelelő helyre, hogy a benne lévő mágnes a kellő időben érjen a gyújtótekercshez.
Ez a pöcök rendkívül puha fémből volt (kínaiak.....), így hiába raktam össze helyesen, nem bírta a terhelést, eldeformálódott, a lendkerék meglazult, elmozdult. Így a gyújtószikra nem akkor keletkezett, amikor kellett volna, hanem mikor a dugattyú már lefelé mozdult. Ezért jutott az égéstermékből vissza a karburátorba.
Kicseréltem a pöcköt, beigazítottam és jól ráhúztam az anyát.
Most már gyújt rendesen és sikerült az alapjáratot is beállítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!