Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Miért púposodik fel a szalagpa...

RastaMama kérdése:

Miért púposodik fel a szalagparkettánk?

Figyelt kérdés
Decemberben saját kezűleg tettünk le laminált parkettát a nappaliban. Amikor lekerült, teljesen sík, egyenes volt a felülete. Most viszont 2-3 "szalag" elkezdett felpúposodni. Ez mitől lehet? Mit érdemes vele csinálni? Vissza kell-e szedni az egészet?
2010. máj. 25. 12:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Decemberben nagyon alacsony volt a páratartalmatok, most pedig ez megnőtt. A parketta magába szívta a párát, megduzzadt, és mivel nem hagytatok elég tágulási hézagot körben a falaknál, ezért nekifeszül annak, és felpúposodik.

Szedjétek le a szegélyt, és egy kis flexbe fogott fűrésztárcsával vágjátok rövidebbre a parkettát. Legyen mondjuk egy tárcsányi, tehát kb 2-3mm-nyi rés a fal és a parketta között.

Nekem is ez volt, én is ezt csináltam.

2010. máj. 25. 12:17
 2/13 anonim ***** válasza:
41%

na igen, kellett volna némi dilatációt hagyni.

de ha még ezt sem tudod, akkor miért állsz neki parkettázni???

2010. máj. 25. 12:35
 3/13 A kérdező kommentje:

Az első válaszolónak köszönöm a választ!

A másodikat nem kommentálom.

Igazándiból hagytunk rést végig a fal mentén, hiszen a szegélyléc eltakarja, de ezek szerint nem eleget. Engem jobban zavar ez a dolog, mint a páromat, de amint rá tudom venni, megcsináltatom vele.

2010. máj. 25. 15:06
 4/13 anonim ***** válasza:
80%
Rendes felmosóvízzel mosod fel? Nem szabad vízzel mosni, nagyon enyhe nedvessel, és ápolóval, nem tisztítószerrel. Nekünk ezt mondták, amikor vettük. Én úgy csinálom, hogy száraz felmosóra öntök padlóápolót, és azzal törlöm át. Egyszerre csak keveset, és ha kell még öntök rá.
2010. máj. 25. 17:36
 5/13 A kérdező kommentje:

Sajnos a padlóápoló önmagában nem elég, mivel kutyusunk van. Viszont csak simán nedves felmosóval szoktam felmosni, és nagy arányban higítom az általános tisztítószert. Domestost vagy ilyesmit véletlenül sem teszek a vízbe.

Tehát nem áztatom a parkettát. Amennyire lehet szárazon tisztítom.

2010. máj. 25. 17:53
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Első válaszát fogadd meg! Ha flexetek nincs, akkor orrfűrész is jó (sőt, talán könnyebb is vele dolgozni). Amikor leraktuk a parkettát (mi is magunk raktuk), nekünk is felpúposodott, mert féltünk a falaknál 1 cm-t hagyni, csak kb.3-4 mm maradt, mondván, ennyi elég lesz :=). Most már mi is tudjuk, hogy több kell, a többi helyiségben nem is volt gondunk. Egyébként minden lamináltpadlóhoz vagy szalagparkettához a csomagoláson megadják az ajánlott hézagméretet, azt érdemes betartani, még ha ilyesztően soknak is tűnik.
2010. máj. 25. 18:09
 7/13 anonim ***** válasza:
sírva fakadok magamtól! Bocsánat a hibáért, természetesen: iJesztően :=)
2010. máj. 25. 18:10
 8/13 anonim ***** válasza:
Az nem lehet hogy a parketta alatt nedvesedés van? Ott ahol púpos? Annyi eső esett az elmúlt hónapokban hogy nem lenne csoda.
2010. máj. 25. 21:53
 9/13 anonim ***** válasza:
a flexbe fogott fűrészlappal vigyázni, életveszélyes. én egyszerűen egy éles favésővel levésem a falnál a felesleget és kész.
2010. máj. 26. 06:36
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket. Megnéztük, és bár párom elégségesnek véli a hézagot, de pár napon belül vágunk belőle-amíg a szegélyléc engedi. Amúgy szerintetek létezik, hogy hosszában kevés a hely? Tehát nem a szalagok végeinél, hanem mondjuk az utolsó szalagnál szednénk a szalag szélességéből?
2010. máj. 26. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!