Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Kezd görbe lenni a gerincem,...

Kezd görbe lenni a gerincem, púposodik. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nagyon félek a púposságtól.Próbálok egyenesen menni,ülni de már fáj ha hosszútávon akarok egyenesen lenni.Nem tudom kihúzni magam teljesen,már felül(alapockáimnál) "beállt" a gerincem így.Vagy nem tudom,nem értek hozzá.Milyen orvoshoz forduljak??????Mit csináljak?
2010. máj. 23. 17:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%
Ússz sokat,főleg háton,az nagyon jót tesz neki.
2010. máj. 23. 17:24
 2/11 anonim ***** válasza:
71%
Menj el az ortopédiára, ott majd beutalnak gyógyúszásra vagy gyógytornára, esetleg fűzőt is kapsz, ha olyan a helyzet.
2010. máj. 23. 17:33
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem kell megijedni orthopéd szakorvoshoz kell menni azonnal,a gyermekem gerincferdüléses pup is van neki remélem idén már megmütik pécsen Dr illés tamás internetröl le tudod hivni N
2010. máj. 23. 17:43
 4/11 anonim ***** válasza:

Még szeretnék hozzáfüzni valamit Hány éves vagy?Gerincfüzö már nem segit az csak stabilizálja a meglévö ferdülést.

Fiam 10 évig hordta és mégis müteni kell.Nagyon sürgösen menj el az orthopédiára Ezzel lehetsz magántanulo is,hátizsák hordás befejezve irj vissza Segitek elkeseredni nem szabad nyugi megoldjuk.

2010. máj. 23. 17:50
 5/11 anonim ***** válasza:
Ortopédia, de háziorvosi beutaló kell, és hosszú a várakozási idő, menj minél hamarabb a háziorvoshoz. És addig is ússzál, amíg nem tudsz eljutni az ortopédushoz.
2010. máj. 23. 17:57
 6/11 A kérdező kommentje:

21 éves vagyok,kb 1 éve kezdődtek a bajaim.van egy 7 hónapos fiam,a szülés óta csak rosszabb.hajolgatás,pakolás,gyerekcipelés.... :(

már félek,hogy nem lehet visszacsinálni és púpos maradok

:(

2010. máj. 23. 18:30
 7/11 anonim ***** válasza:
Szia, én írtam az előző választ. Szomorú, amit írsz, és jobb lett volna, ha hamarabb fordulsz orvoshoz, és nem vársz egy évet. A terhesség és a szoptatás időszaka biztosan nem azért van, hogy egészségesebb legyen tőle az ember lányának a háta, és valószínűleg nem tett túl jót, de már csak azért is szükséged van az orvosra, hogy még a következő gyerekeddel is végig tudd ezt csinálni, és ne rokkanj bele, hiszen az újabb terhelés lesz. Én gyógymasszőr vagyok, ha fáj a hátad, derekad ezektől a dolgoktól, azon tudok segíteni, az izmoknak a gerincbántalmak következtében fellépő rendellenességein is, de tudnod kell, hogy ilyen esetben a masszázs csak kiegészítő kezelés lehet, a gyógytorna és az úszás lesz a fő barátod. Ha van pénzed maszek gyógytornászra, szerintem kezdd el addig is, amíg eljutsz az ortopédiára, ha túl sok idő, de előbb mindenképpen nézd meg, mikorra kapsz beutalót. Reálisan 1-2 hónap. :-(
2010. máj. 23. 18:50
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!Minél hamarabb elmegyek ortopédiára!Sajnos masszőrre nincs pénzem. :( Eddig azért nem mentem,mert azt hittem elmúlik.De egyre rosszabb sajnos.

A ortopéd kezelésért fizetni kell vagy fizeti a tb??Köszönöm mégegyszer a választ!

2010. máj. 23. 19:24
 9/11 anonim ***** válasza:

Még mindig az előző vagyok. Az orvosi ellátást, a műtétet TB-re kapod, de persze ha kórházba kell menni, akkor bekerülsz a magyar egészségügybe, és nem tudom, milyen ellátást sikerül kapnod külön vesztegetés nélkül. A gyógytorna, úszás esetén lehet, hogy kell valamennyit fizetni önköltségnek (pl. amikor én kaptam úszásra meg masszázsra beutóalót a Széchenyi fürdőbe, akkor alkalmanként pár száz forintot kellett fizetni).

Kérlek, írjál nekem magánban.

2010. máj. 23. 19:57
 10/11 anonim ***** válasza:
szia én irtam tegnap 17h50kor a fiammal gyogyuszásra is jártunk u a mint a rendes uszás gyerek melett nehéz lesz hivdd le az internetröl a dr illés tamás Pécs ortpédproffeszor cimét egy fillért nem kér, Kérj idöpontot mi 500 km-ől megyünk Ide oda küldöznek csak a végén ugy is ott kötöl ki 10 éve járunk az orthpédiára.
2010. máj. 24. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!