Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Fagáz üzemanyagrendszerről...

Fagáz üzemanyagrendszerről írásos dokumentumot esetleg könyvet magyar nyelven lehet találni?

Figyelt kérdés

Régen a 2. Világháború idején a benzinhiány miatt főleg Németországban volt használatos, de egyéb helyeken is elterjedt volt a benzinmotoroknál, traktoroknál és még a tankoknál is a fagáz meghajtás.

Érdekelne ez a technológia, pusztán tanulmányozás céljából magyar nyelvű írás alapján. Találtam valahol róla a neten anyagot, de sajnos az fizetős.

videókat néztem róla a youtubeon, nagyon királyul néztek ki. Aki tud valami régi könyvet eladót ami erről szól, vagy valami forrást a neten annak nagyon megköszönném :)

2017. jan. 6. 22:28
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Értem, ennek még részletesen utánanézek, nagyon megfogott a téma. köszönöm szépen a válaszokat!
2017. jan. 8. 20:54
 12/12 Bereczk Jénos ***** válasza:

Én végig ballagtam ezen a témán, mint hozzá nem értő!

Tehát, ha meggyújtom a gyufát, a fa elsődleges lánggal ég, lényegében kívül a láng világít, mert oxigén veszi körül, belül oxigén hiányában nem ég!!! Ha

kis csővel kivezeted, meggyújthatod, ugyanúgy ég, mint az eredeti láng, tehát minimális hővel!! Ezt a kazánokból kiengedik, kormol és veszteség!!!Faelgázosító kazánokat ezért kell kormolni, erről volt egy videó, de rossz reklám volt, törölték!!!!!

Hogy ez a lángon belüli gáz elégjen, oxigént kell juttatni hozzá és meg kell gyújtani, mert nagy mennyiségben robban, tehát motorhoz éppen jó!!!!

(az első világháborúban mentőautókat hajtottak vele:pl.(madame Curie!!)

A gáz elégetéséhez gyújtóláng (szikra) kell és hidrogén, ami elégeti a gázt!!!! Mivel kazánban van elsődleges égés, katalizátorként fémforgács is lehet, oxigénnel, az izzó forgács elégeti, tiszta égéssel, magas hővel!!!!

Kis mennyiségben gyors égéssel, majd a mennyiség változásával robbanásig

lehet eljutni, a folyamatos égést (gyújtást) biztosítani kell,(kellene) a

kazánban!!!! (ezt ventilátorral tolják, majd a kormot a hőcserélőben egy másik ventilátorral, tehát nem tökéletes!!!!!!!

nov. 8. 04:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!