Fagáz üzemanyagrendszerről írásos dokumentumot esetleg könyvet magyar nyelven lehet találni?
Régen a 2. Világháború idején a benzinhiány miatt főleg Németországban volt használatos, de egyéb helyeken is elterjedt volt a benzinmotoroknál, traktoroknál és még a tankoknál is a fagáz meghajtás.
Érdekelne ez a technológia, pusztán tanulmányozás céljából magyar nyelvű írás alapján. Találtam valahol róla a neten anyagot, de sajnos az fizetős.
videókat néztem róla a youtubeon, nagyon királyul néztek ki. Aki tud valami régi könyvet eladót ami erről szól, vagy valami forrást a neten annak nagyon megköszönném :)
Én végig ballagtam ezen a témán, mint hozzá nem értő!
Tehát, ha meggyújtom a gyufát, a fa elsődleges lánggal ég, lényegében kívül a láng világít, mert oxigén veszi körül, belül oxigén hiányában nem ég!!! Ha
kis csővel kivezeted, meggyújthatod, ugyanúgy ég, mint az eredeti láng, tehát minimális hővel!! Ezt a kazánokból kiengedik, kormol és veszteség!!!Faelgázosító kazánokat ezért kell kormolni, erről volt egy videó, de rossz reklám volt, törölték!!!!!
Hogy ez a lángon belüli gáz elégjen, oxigént kell juttatni hozzá és meg kell gyújtani, mert nagy mennyiségben robban, tehát motorhoz éppen jó!!!!
(az első világháborúban mentőautókat hajtottak vele:pl.(madame Curie!!)
A gáz elégetéséhez gyújtóláng (szikra) kell és hidrogén, ami elégeti a gázt!!!! Mivel kazánban van elsődleges égés, katalizátorként fémforgács is lehet, oxigénnel, az izzó forgács elégeti, tiszta égéssel, magas hővel!!!!
Kis mennyiségben gyors égéssel, majd a mennyiség változásával robbanásig
lehet eljutni, a folyamatos égést (gyújtást) biztosítani kell,(kellene) a
kazánban!!!! (ezt ventilátorral tolják, majd a kormot a hőcserélőben egy másik ventilátorral, tehát nem tökéletes!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!