Srácok valaki megtudná mondani ezen alkatrészek magyar megfelelőjét?
Egy 3d nyomtatót szeretnék építeni itthon, de jobbára csak angol leírásokat találok. Kiszótáraztam egy-egy kifejezést, de nem hiszem hogy a magyar műszaki neve is ugyanaz.
6mm GT2 belt pulley 20 teeth 8mm bore
Linear Bearings 8mm
608 Bearings (O=22mm I=8mm W=7mm)
M12x500mm Threaded rods
10 meters 6mm GT2 belt
End stops on PCB
Pneumatic quick release fittings 4mm OD (1/8" or 5mm thread)
Braided cable sleeving 18mm flat
belt pulley - fogasszíj, jelen esetben 6 mm széles, GT2 profillal
linear bearing - lineáris csapágy
608 bearing - 608 számjelzésű görgőscsapágy (8x22x7, itthon is ez a jelzése)
threaded rod - menetes szár, jelen esetben M12 menettel, 500 mm-es hosszal
end stop - végálláskapcsoló
pneumatic quick release fitting - levegős gyorscsatlakozó, ebben a leírásban 4 mm-es kivitelben, 1/8"-os vagy 5-ös metrikus menettel
braided cable sleeving - na, ezt nem tudom fejből, kábelburkolat lehet, a linkelt keresés alapján árnyékolóharisnya
Hálásan köszönöm. Boldog új évet neked.
Az a véleményem,hogy nem kell a világ másik oldaláról rendelni ezeket.
Szia!
Megkérdezhetem, hogy milyen leírás alapján építenéd a gépet, és ami még inkább érdekel, hogy a vezérlést hogyan oldanád meg, valami kész vezérlő egységgel?
Üdv! Persze. Ezt a projektet követem:
Elég költségesek bizonyos elemek. Lehet hogy módosítok rajta. Pl a listában szerepel egy 100 dolláros fa alapanyag, szerintem ezt olcsóbban is meglehet oldani stb. 100 ezer ft alá szeretném szorítani a költséget.
Az elektronika egy arduino-ból és egy RAMP-ből áll, de ha megnézed a listát látni fogod. Vannak videói is a srácnak.
Csak kiegészítésképp a 2-eshez:
A belt pulley az a szíjtárcsa, 6mm-es GT2-es szíjhoz, 20 fogas, 8mm-es furattal. A kábelharisnya meg nem feltétlen árnyékoló, olyan is lehet, aminek csak az összetartás a célja. Jobban mutat, mintha kábelkötegelőzve lenne, és megfelelő méret esetén jobban is tartja össze a vezetékeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!