Ki akartam cserélni egy konnektort de eltört az alumínium vezeték. Mit tudok csinálni?
Figyelt kérdés
Próbálkoztam rézzel de nem jött össze. Nincs annyi kábel hogy bele tudjam tenni a konnektorba.2016. szept. 8. 17:13
2/7 A kérdező kommentje:
#1 Ezt hogy érted? tépjem ki a falból és kössek be egy újat? Pont a fázis törött el.
2016. szept. 8. 17:54
3/7 anonim válasza:
Ha nagyon bizonytalan vagy hívj villanyszerelőt, annyit meg ér hogy később ne legyen nagyobb baj, vagy mondanám hogy áramtalaníts, blankold meg a vezetéket ami a falból jön és tegyél rá wagot, abba aztán beledughatsz egy másik hosszabb vezetéket. Vagy megkeresed a kötődobozát és újrahúzod, kivéve ha mm fal...
4/7 anonim válasza:
Annyi csak maradt,hogy egy "csokit" rátudsz dugni .
Így már lehet toldani.
5/7 A kérdező kommentje:
Hát én már próbáltam rézzel de nem jött össze (majdnem leégett a lakás, mivel annyira sercegett amikor áram alá helyeztem) szóval ezt a konnektor cserét megszívtam. Most leszigeteltem és kész. Még egy kérdés. Egy konnektorból maximum hány wattot lehet felvenni illetve a falban lévő alumínium vezeték képes leadni 2000 wattot úgy hogy ne égjen le a lakás?
2016. szept. 8. 20:26
6/7 anonim válasza:
A panel házgyári alumínium vezetékek terhelhetősége:
Az Átmérőt nézve egyszerűbb.
Sajnos előfordul 1-2 panelban a 0.75 is, itt a 6A-t nem kéne átlépni azaz 230x6= 1380W a maximum össz terhelhetőség.
Az eredeti kérdésre vagy megpróbálod elektromos csokival toldani,vagy újra behúzás, vagy kivésés-újravakolás marad. Ezek a lehetőségek.
7/7 anonim válasza:
Még annyi,hogy a táblázatban a mm2 VAGY átmérő nem összekeverendő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!