Panelban a falból kiszakadt a konnektor. Mikor kötöttem volna vissza, láttam hogy túl rövid a falból kiálló vezeték mivel a konnektorral együtt leszakadt egy kis darab is belőle. Vettünk rézvezetéket, a szüleim azt mondják csavarjam rá nyugodtan de nem hinném hogy ez ilyen egyszerű lenne vagy hogy egyáltalán biztonságos. Aluminium vezetéket meg nem tudom lehet-e kapni.
Alumínium vezetéket is kapsz ,de a réz vezetéket ónozd be és úgy csavard össze vagy a legjobb ha a két vezetéket ónozod össze.
2015. aug. 7. 04:14
3/8 anonim válasza:
wagóval nem lehet közvetlenül, csak pasztával!
kapsz alut is, azzal lenne az egyszezrűbb, sorkapoccsal összefogod.
a rezet meg ónozd le, ha már van, ahogy 2 írja
2015. aug. 7. 06:41
4/8 anonim válasza:
Rakd össze sorkapoccsal és tökmindegy, hogy alu vagy réz.
2015. aug. 7. 08:19
5/8 A kérdező kommentje:
Na megcsináltam úgy hogy a rèzvezeték ónozott végét sorkapoccsal összekötöttem az aluval.
Köszönöm a segítséget!
2015. aug. 7. 20:28
6/8 anonim válasza:
Nekem az MMFAL vezeték törött el, második konnektort akartam felszerelni.
Nem volt mit tenni, kihuztam a vakolatból (ettől MMFAL), és vezetéktoldóval (AMP fogóval) hozzátoldottam a rezet némi szigetelőszalag és vissza vakoltam.
A toldó hüvelye maga réz ugyan, de galvanizálva van.
Ha sok év után gond lesz (erről megy a mikro, vasaló stb.) újratoldom...
2015. aug. 7. 22:00
7/8 pisti csak válasza:
Elég régi kérdés de ezért ha valaki olvassa ezért megosztom veletek hogy az ilyen réz és alu összekötéstől gyullad ki a fürdőszobánk. Sajnos en sem tudtam hogy ilyen kokány munka van a falba csak mikor bontottuk ki ezt azert írom le hogy ilyennel ne kísérletezzetek! Mert egy ideig jó megoldásnak tűnik de ha eleszi egymást idővel akkor megvan a baj hamar. Mindenki választhat hogy veszi fáradtságot és kőlt rá egy összeget legalább egy uj vezetek elvezetésére vagy inkább így összemokolja és van egy “időzitett bombája”!
2022. febr. 3. 02:13
8/8 anonim válasza:
Az utolsónak van igaza. Alumíniumot ne köss ősze rézzel, mert lehet trükközni, de előbb utóbb baj lesz. Ha nem akarod az egész rendszert cserélni akkor lehet kapni alumínium vezetéket is, nem a legmodernebb, de legalább nem lesz belőle baj.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!