Hogyan lehet egy családi ház elektromos hálózatát ellenőrizni, hogy rendesen vannak-e bekötve a vezetékek, jó-e a földelés, stb?
Az ellenőrzésnek több olyan pontja van, amit a szakember a gyakorlati tapasztalat alapján tud elbírálni.
A földelést házilag is lehet ellenőrizni. Ha megírod van-e FI relé a hálózaton szívesen segítek hogyan
Egy földelt dugóba bekötsz úgy egy izzót (izzót, nem fénycsövet, nem LED-et stb), hogy az egyik pólusa a földvezeték legyen, a másik a helyén marad. Ha ezt bedugod a konnektorba (2 féle képen tudod) az egyik lehetőségnél az izzó világítani fog. Ha nem, akkor nincs vagy szakadt a földvezető.
Az érintésvédelemre figyelj oda a szerelésnél!
A privát üzenetemen is gondolkodj el
Mi indított arra, hogy a hálózatot ellenőrizd?
Köszönöm a segítséget.
Igyekszem vigyázni magamra. Kisgyerek koromban egy műanyag autó fém tengelyével már kipróbáltam milyen az áramütés. Felálltam az ágy karfájára, konnektor egyik lyukába be - semmi, másikba be - ledobott az ágyról. És jó, hogy ennyivel megúsztam.
"Mi indított arra, hogy a hálózatot ellenőrizd?"
Ráz a mosógépünk dobja. Nem rég írtam ki itt ezzel kapcsolatban egy kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!