Panelban réz vezeték bekötése aluminum vezetékekhez, miként?
Ha nem tömör vezetéket akarsz összekötni akkor ilyet használj.
Köszönöm, én is erre jutottam, de állítólag kell az aluhoz valami paszta is, az kell vagy paraszatvakítás?
Szóval 4 tömör alu vezeték(talán 1.5-es) van összesodorva, ezeket nem biztos hogy megbontanám...nem lehet rá valami érvéghüvelyt húzni és együtt kezelni őket?
A sorkapocsra én is gondoltam. Van akkora amekkorába a 4 összetekert vezeték belefér egyben?
A wagos csatlakozóhoz én is ezt az alu pasztát találtam, de ez a paszta dolog nekem nem kerek. Mért csak a w
wagohoz kell a sima sorkapocshoz akkor mért nem?
A legegyszerűbb ha leónozod a réz vezetéket, összetekered, majd rátekesz egy ilyen rugós összekötőt:
Nyugi, nem lesz akkor se gond, ha simán összetekered, csak pár év alatt megnő az átmeneti ellenállása a kötésnek a "galván elem" hatás miatt, de nem fog kigyulladni, se melegedni. Kicsit túl van lihegve ez az alu-réz összekötés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!