Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Purhabot tényleg nem szabad...

Purhabot tényleg nem szabad vágni?

Figyelt kérdés
Levágtam az ablak körül kívül-belül,hogy egy síkban legyen.Belül műanyag takaróléc került rá,kívül pedig redőny és szúnyogháló lesz rajta.Többek között azért is vágtam le kívül is a purhabot,mert ha jön a redőnyös nem fogja tudni rendesen a fal síkjához igazítani a redőnyt,és a szúnyoghálót a kidudorodó habtól.Tavaly pont így jártunk,fölül lett egy hézag ahol bejönnek a rovarok.Most meg olvastam több helyen,hogy a purhabot nem szabad vágni!Most akkor mi van?Segítsetek!

2016. ápr. 2. 16:21
1 2
 1/14 anonim válasza:
100%
Amikor mi cseréltük a nyilászárókat és mivel a panel "tökéletesen" egyenes így nekünk is használták a púrhabot kitöltésre. Ahogy vissza emlékszek a munkások minden gond nélkül levágták a felesleget kívül belül. Így szerintem nem gond ha a felesleget levágod.
2016. ápr. 2. 16:28
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Hát megnyugodtam,a szívroham kerülgetett,mert azt hittem elcsesztem az egészet.Biztos ami biztos azért végigkentem szilóval kívülről
2016. ápr. 2. 16:38
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi? Nem szabad vágni?? Ki mondta?..ez baromság..

Purhabot ..miután megkötött..a felesleget le kell vágni,hisz így lesz síkban a kerettel ..ergó takarható lesz lécekkel.

2016. ápr. 2. 17:30
 4/14 A kérdező kommentje:
De kívül is lehet?
2016. ápr. 2. 17:36
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Mááár mért ne lehetne??? Réskitöltés a feladata. A fölsöleget le kell vágni,hisz így lesz sík. Ha nem zavar hogy kiáll a felületből girbe gurba purhab göcsört,és nem akarod eltakarni sem..akkor max csak annyi hogy nincs értelme levágni.
2016. ápr. 2. 17:43
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Jajjj neeee... sorold légyszí, hol olvastad ezeket az agyrémeket?

Nézd meg bármelyik építkezést, mindenhol síkra fűrészelik, vagy vágják a kidudorodó megkötött kemény habot. Ez egyébként rajta van a dobozon, ahol felhívják a figyelmet a száradási idő után szabad csak vágni..

2016. ápr. 2. 18:58
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Lehet vágni, nincs ezzel gond.

Jó dolog ha valahol sikerül pont úgy nyomni, hogy elég és mégse sok... (de szerintem ez igen ritkán sikerül) mert akkor a külső felülete ad egy légzárást, de hát ha nem hát nem. Benyomtad szilóval azzal szerintem rosszat nem tettél.

2016. ápr. 2. 19:09
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Mindig KELL vágni. Ha nem lóg ki felesleg, akkor nem jól használtad, nem töltötte ki a hézagot :)
2016. ápr. 2. 20:16
 9/14 TappancsMancs ***** válasza:

A levágással nincs gond, sőt tényleg akkor töltötte ki rendesen a hézagot ha van is mit levágni. A purhabon hogy jönne már át rovar? Még ha nincs is teljesen kitöltve akkor is van egy sáv ahol zár. Olyanról mondjuk nem hallottam hoyg átrágnák rovarok a purhabot. De mindegy. A "problémát" másban látom. A purhab levegőt szigetel de vízzáráshoz nem feltétlenül jó, egy kiadós esőnél... Szóval ha takarja is egy redőny egy viharos szeles zápor beáztathatja, ha nem is a szobát de a falat igen. Gondolom ezt sem szeretnéd. A menete az lenne hogy purhab, levág, szilikon tömítés, végén takaró keret. Amúgy egy ablakot teljesen készre kéne mindenképpen betenni. Mi van ha más árnyékolóra váltasz és lekerül a régi ami takarta? Kiderül hogy nincs kész az ablak és foglalkozni kell vele?

https://www.youtube.com/watch?v=pZILR0E3F0I

2016. ápr. 2. 22:52
 10/14 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Ha volt egy hézag ahol bejöttek bogarak akkor ott purhab se volt szerintem, purhabot full zárásra kéne és az előbbi menet.
2016. ápr. 2. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!