Horganyzott lemezt szabad dekopírfűrésszel vágni?
Igen,ahogy az előző írta!
Én próbáltam savállót,-na az nem jött össze! Direkt szerszámboltban vettem hozzá drága pénzért lapot,profi géppel,lassan,szinte előtolás nélköl,hűtve-és még is pár centi után "lenyalta" a fogakat.
szabadni szabad ugyan,de nem erre lett kitalálva a dekopir,és elég zajos lesz a meló.
Egy lemezvágó olló jobb lenne a célnak...
Ehh
Most akkor hajlatbádogot akarsz vágni, vagy vettél új lemezt és azt. Nagyon nem mindegy!
Ha már fel van szerelve a lemez, akkor nem nagyon férsz hozzá mással, mint flex-el.
ha a lemez a kezedben van, akkor természetesen lemezollóval kell vágni.
:-)
"Most akkor hajlatbádogot akarsz vágni, vagy vettél új lemezt és azt."
A trapézlemez tető végére szeretnék néhány maradék hajlatbádogból csepegtetőt csinálni :)
aki a sarokcsiszolót ajánlotta, az nincs tisztában azzal, hogy a horganyzott acél az azért horganyzott, hogy a rozsda ne egye meg egy 15-20 évig.
na már most ha te neki állsz flexelni, akkor ott a horganyozásnak lőttek, és a rozsda 1-2 éven belül kikezdi a vágott felületnél.
horganyzott acél lemezt lemezvágó ollóval (elektromos, karos, vagy kézi) szokás elvágni.
hivatalosan nem is vághatod mással, mert pl több ezer négyzetméteres horganyzott trapéz lemez fedésnél a gyártó nem ad garanciát, ha kijönnek és meglátják hogy a vágások flexel vannak elvágva.
minőségibb festett horganyzott acél trapéz lemezek (pl Lindab) hátulján van egy nagy matrica amin egy "flex áthúzva" szerepel, ami nyilván azt jelenti tilos azzal vágni.
mondjuk a dekopír fűrész még mindig jobb mint a flex, de az igazi az lenne ha egy bádogoshoz elvinnéd, és kb egy 500-asért elvágja neked.
(egy bádogos)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!