Lehetséges konzerválni egy frissen kivágott fa színét?
Figyelt kérdés
a kertemben nő egy vörös vadalma fa. Apró savanyú és kesernyés erős lila színű almákat terem. A törzse és belül az ágai is rózsaszín (lilás) árnyalatúak. De sajnos ha levágok egy ágat és száradni hagyom a fa egyszerű barnás árnyalatúvá válik.
A kérdésem az hogy nem tudtok valami módot ennek a színnek a konzerválására?
2016. febr. 13. 11:44
1/4 anonim válasza:
Kötve hiszem, hogy van erre valami mód. Talán tanultál arról, hogy a színek csupán a visszavert fény hullámhosszának függvénye. (Biológiai összefüggés is van, de az messzire visz, abba most ne menjünk bele.) Estedben konyhanyelves mondva az anyag száradásától függ a fényvisszaverődés hullámhossza. Ergo akármit csinálsz vele, ha megszárad, megváltozik a színe.
2/4 apababa válasza:
Próbáltad már azt, hogy frissiben, vastagon lelakkozod?
Nem tudom de hátha.
3/4 anonim válasza:
Ne röhögtess, utsó! Nyers fára lakkot?
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a semmit mondó első választ!
Én is rájöttem, hogy ha kiszárad a fa változik a színe XD éppen ezért kérdeztem meg.
2016. febr. 15. 17:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!