Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Nem tudok belefúrni a falba...

Nem tudok belefúrni a falba mélyen. Miért van ez?

Figyelt kérdés

Van egy rohadt vastag fal. Egy 8 centit szerettem volna belefúrni, hogy be tudjam helyezni a tiplit. De csak 3-4 centiig ment. Utána 1 órát próbálkoztam különböző fúrófejekkel, de nem mozdult tovább.

Mit tehetnék?

Támaszfalról van szó.

2014. aug. 30. 12:38
1 2
 1/16 plajer tibor ***** válasza:

tégla vagy beton ???

felteszem , hogy vasbeton ....... lehet, hogy pont bele fúrtál egy betonvasba. Ez azért gond, mert a betont jól viszi a gyémánthegy, de az acélt nem. Cserélni kell a hegyet.

Ha lehet akkor próbálj oldalra vagy lejjebb-feljebb máshová fúrni kicsit.

Az is lehet hogy tompák a fúróid ..... régiek ???

2014. aug. 30. 12:43
 2/16 A kérdező kommentje:

Vasbeton. Az a baj, hogy egy polcot akarok felfúrni. A két felső lyuk már kész. Most a két alsó lenne soron, de ebbe belebicsaklottam.

Szégyen szemre nem tudom milyen fúrófejeim vannak. De nem kopottak. honnan tudom, hogy acélba fúrtam-e bele?

én úgy tapasztaltam hogy beton, de mivel még soha nem láttam vasbeton falat belülről nem tudom...

2014. aug. 30. 12:48
 3/16 A kérdező kommentje:
de az is lehet, hogy az én kis Bosch ütvefúróm gyenge hozzá!
2014. aug. 30. 13:08
 4/16 anonim ***** válasza:
vannak olyan fúrószárak amik a betonacélt is átviszik de sztem egy átlag háztartásban ilyen nincs otthon és elég nagy teljesítményű gép is kell hozzá, Nagyjából próbáld beazonosítani, hogy vízszintesen vagy függőlegesen megy-e az acél amit kiszúrtál és ennek tudatában mellé vagy alá/felé 1 centivel fúrj másikat, igazából sztem elég a 4cm-is használj rövidebb és vastagabb csavart pl álványcsavart
2014. aug. 30. 13:12
 5/16 A kérdező kommentje:
megnéztem. a betont nem viszi. nagyobb teljesítményű fúróra lesz szükségem.
2014. aug. 30. 13:36
 6/16 anonim ***** válasza:
Nekem is voltak fúróim, najó, a mostani előtt csak egy. Elég hamar az lett a meggyőződésem, hogy ugyan sok barkácsgép esetében megteszi egy olcsóbb fajta, ha ritka otthoni munkákról van szó, de a fúrógép nem ezek közé tartozik. Ütvefúróból és láncfűrészből Makitánk van, szerintem nem volt rossz választás egyik sem, túl szegények vagyunk ahhoz, hogy vegyünk egy gépet, ami nem válik be. Azért a fúrás így sem mindig zökkenőmentes, itt is van sok vasbeton.
2014. aug. 30. 15:23
 7/16 anonim ***** válasza:
Nekem az a tapasztalatom, hogy vasbetonba jobb fúrni egy olcsó fúrókalapáccsal, mint egy márkás ütvefúróval. Tudom, mert a fúróm nekem is egy szuper makita, a fúrókalapács meg egy CMI.
2014. aug. 30. 16:32
 8/16 anonim ***** válasza:
Vagy egy nagyobb kavicsot fúrsz...
2014. aug. 30. 16:45
 9/16 anonim ***** válasza:

[link]

Ha hasonló tokmány van a fúrógépen, akkor még a sírás sem segít. Ezzel nem tudod átfúrni.

[link]

Valami hasonló gépre van szükséged.

2014. aug. 30. 16:52
 10/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Főleg az utolsónak!

Nagy pofátlanság lenne, ha megkérdezném, hogy tud-e itt valaki kölcsönadni egy ilyen gépet egy napra? Fizetek is érte bérleti díjat!

Budapesti vagyok.

2014. aug. 30. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!