A konyhából kijövő szennyvízcső el tud fagyni 30cm mélyen a földben?
Figyelt kérdés
A vizesek azt mondják, hogy felesleges leásnom a konyhából kijövő szennyvízcsövet fagyhatárig. Elég csak a nagy 110es cső csatlakozásánál leásni. Indok: Nincs ami megfagyjon így nem tud megfagyni, ill. a szennyvízhálózat felől mindig kap majd valamennyi meleget. Igaz ez? Még nincs kiásva de ha nem muszáj akkor nem ásnám végig 90 cm mélyen.2012. máj. 12. 05:46
1/6 anonim válasza:
10 éve szereltettem át a vízvezeték rendszert. A szennyvízcső kb.40-50-cm-re van a felszíntől. Még soha nem fagyott el.
2/6 anonim válasza:
Jól működő rendszer esetén a szennyvízcsőben nem marad semmi, mert azonnal kiürül, lefolyik minden belőle.
Nekem sincs leásva csak kb. 40-50 cm-re és már 10 éve működik.
3/6 zzoli23 válasza:
A szennyviz cső soha nem fagy el az állandó lejtése miatt!! De nem vagyok vízszerelő!!
4/6 anonim válasza:
Amennyiben lerakódott a sok sang és emiatt leszűkült az átmérő a benne maradó viz miatt elfagyhatott. Teendő ? Ha netalán olyan mennyiségű forróvizet tudsz beleengedni ami elhárítja a fagyot akkor egy darabig használható, de a leszűkölés akkor is fenn áll. Ha nem akkor valahol kell kiásnod egy "kártalanító" munkagödröt és egy acélspirállal meg kell nézned ,hogy hol az elfagyás utána a szűkület. Az elfagyás nem biztos, hogy a szűköletnél lesz.Az is lehet,hogy 5-10 méterre van. Hát nem irígyellek. Vagy kérsz segítséget vagy bízd szakemberre.
5/6 anonim válasza:
Utolsónak:
Okoska 8 hónapja tette fel a kérdést, és nem fagyott el semmi, épp telepíteni készült a csöveket...
:D
6/6 A kérdező kommentje:
Ez jó volt! Behaltam rajta!
De azért köszi a kommenteket.
2013. jan. 16. 20:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!