Nőként mennyire érné meg hegesztőnek menni?
Nem tudom, hogy ebben a szakmában mennyi a női dolgozó, de utána olvastam és láttam, hogy hiányszakma és elég jól keresnek vele, persze tudom, ehhez tanulni is kell és a tehetség is fontos. Elég, ha elvégzek egy okj-s képzést és utána már mehetek dolgozni, vagy egyetem is kell?
Ezen kívül mi az, ami kell hozzá? Most állok érettségi előtt, ezért kérdezem.
sztem ne vágj bele
ha sikerrel el is végzed nem fognak alkalmazni, sajnos ez egy ilyen világ.
Még mindig megvannak a tipikusan férfi-női szakmák.
köszönöm a gyors válaszokat :)
igazából az "tetszett" még meg benne, hogy külföldön is jól el lehet vele helyezkedni, bár gondolom más lenne a helyzet ha férfi lennék, mert ezek szerint nőként nemigen alkalmaznának, ha sikerülne teljesítenem mindent, vagy igen?
csak azért mert (most) piacképes hülyeség ebbe belekezdened.
először is nem biztos h mire végzel akkor is ilyen keresett szakma lesz, plusz soha az életben nem fog senki felvenni nőként, ez tuti.
Inkább az egészségügy (ápoló, szociális gondozó stb) felé orientálódj ha hiányszakmát szeretnél tanulni.
Igaz ez itthon nem fizet olyan jól..
Vagy pl a varrónő is eléggé hiányszakma bár az se fizet túl sokat :S
Hány éves vagy?
Van már szakmád?
én pl biztos nem alkalmaznék női hegesztőt.
igazságtalan vagy sem így van..
Már csak azért sem vennének fel, mert akkor csinálni kellene neked egy külön női öltözőt, női zuhanyzót, meg női wc-t. :) Ilyen munkahelyeken nem feltétlenül van más női alkalmazott, akiknek már amúgy is kellene. És ez nem olyan, hogy lemondasz róla, csak hogy felvegyenek, hanem kötelező a munkáltatónak, amit ellenőrizheti a hatóság.
De tényleg nehéz fizikailag, kevés nő bírja.
Az OKJ-s képzés után leginkább gyakorlat kell, enélkül csak kevés pénzért alkalmaznak férfiakat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!