Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Szeretnék nőként egy kis...

Szeretnék nőként egy kis faházat összeállítani a kertbe, valami kezdetlegeset, de nem értem például, hogy a ház alapja hogy illeszkedik az oldalfalaihoz (: Nincs valami útmutató, könyv erről "bénáknak"?

Figyelt kérdés
2010. nov. 15. 15:47
 1/8 anonim válasza:

Itt meg is nézheted. :)

[link]

2010. nov. 15. 15:57
 2/8 A kérdező kommentje:
A linknek nagyon örülök,köszönöm!!(Más kérdés,hogy ha egy "készház"is ennyi tökölődést-és két embert-igényel,milyen lesz az én deszkaházam....)
2010. nov. 15. 17:05
 3/8 anonim ***** válasza:
milyen nagy faházat szeretnél?
2010. nov. 15. 17:16
 4/8 anonim válasza:

Első vagyok:

Rengeteg minden függ az alaptól. Sőt. Ha az tökéletesen ki van vízszintezve, akkor nem lehet nagy gond. nem, akkor össze vissza fog nyekleni az egész, és kész kínszenvedés lesz összerakni a falakat, ha egyáltalán lehetséges. Az is fontos, hogy ha lehet ne "homokra" építs, mert azt fogod észrevenni, hogy kimossa az alapot az eső, és szintén oda jutsz, hogy szétmegy a házad

A jó szerszámok is sokat segítenek. De valóban ehhez inkább két ember kéne.

Bocsi nem elijeszteni akartalak, csak felkészíteni. Nem olyan nehéz, csak mégis tudni kell hozzá pár dolgot.

2010. nov. 15. 18:38
 5/8 A kérdező kommentje:
Az össze-vissza nyeklést tényleg szeretném kiküszöbölni.Át kell gondolnom,egyáltalán képes vagyok-e a produkcióra,mert tényleg nem látok át dolgokat...pici vityillót szeretnék,már-már szerszámtárolónak nevezném inkább.Egy zárható kis deszkaépítményt,amiben mondjuk le lehet ülni,ha nagyon kikészültünk,de fogócskázni nem szeretnék benne (:
2010. nov. 16. 10:52
 6/8 anonim ***** válasza:

A linkelt videonál azért vannak egyszerűbb módok.

pl zártszelvény oszlopokra osb lapok, vagy zártszelvényre lambéria. ilyesmi.

A tetejét meg szintén osb lapból rá mondjuk btumenes zsindelyt.

egy lap szabvány mérete 2,44 m x 1,22m

Ha 2,4 x, 2,4 alapterületű épületet csinálsz ami 2,4m magas akkor alig van hulladék.

Ha nem ragaszkodsz a nyeregtetőhöz, hanem megelégszel egy féltetővel akkor még egyszerűbb a dolgod.

valami ilyesmi:

[link]

[link]

2010. nov. 16. 20:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Én egyedül csináltam munka után,kb 2 hónap volt.Úgy hogy fel vagyok a fa munkára kicsit szerszámozva.
2010. nov. 16. 20:15
 8/8 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a segítőkész válaszokat!Az utolsó előtti kedves válaszolónak külön köszönöm,édes a házikó a képen,és ha elindulok anyagért már valamivel többet fogok tudni.(Persze mielőtt elindulnék még kutatok egy kicsit,hogy minél kevesebb kérdéssel hozzanak majd zavarba)

Mindenkinek köszi!

2010. nov. 18. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!