Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mivel/hogyan nyúzzam meg a...

Mivel/hogyan nyúzzam meg a "villanydrótot"?

Figyelt kérdés

A régi telephelyről elhozott alumínium légvezetékünket nem veszi be a felvásárlótelep,mert rajta van a szigetelés. Megpróbáltuk sniccerrel végigvágni,úgy lehúzni róla,de negyed óra alatt egy métert se sikerült.

Ez 8mm sodrott alu..+szigetelés.

Van valami trükk/szerszám erre?

2014. jan. 14. 11:59
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
44%
Flex-el is meglehet próbálni bevágni utána meg lehúzni.
2014. jan. 14. 12:11
 2/19 anonim ***** válasza:
Tábortűz, vagy kösd ki az egyik felét egy biztos alaphoz (fa, stabil kerítés oszlop stb...) és miután magadnak ahogy húzod, illetve feszíted, a fától indulj és távolodj, közben egy tapétavágóval pedig blankold meg.
2014. jan. 14. 12:12
 3/19 anonim ***** válasza:
Én nem értek hozzá, és lehet hülyeséget is írok, de lánggal nem lehet leolvasztani? Miből van a szigetelés?
2014. jan. 14. 12:13
 4/19 anonim ***** válasza:
De, le lehet égetni, hiszen hőre lágyuló PE szigetelése van a kábelnek, csak a kormos alumíniumot nem mindegyik telep veszi már át. Azért is, mert tiszta retek valamint kétséges a háttere, hogy neme egy vasúti átjáróban lévő jelzőlámpát látott-e el eddig árammal...
2014. jan. 14. 12:17
 5/19 A kérdező kommentje:

Decembertől sem rezet,sem alumíniumot nem vesznek be,ami égetve volt.

Mivel légkábel,nagyon sprőd/kemény(így télen) a szigetelése.

Össz. 4x13m van,nem tudjuk tárolgatni,próbáltam hirdetni is,de senkinek nem kellett.

2014. jan. 14. 12:49
 6/19 A kérdező kommentje:

Barkácsolni kellene egy befogót,amibe beletehetem a sniccert(vagy valami pengét),hogy ha húzom végig,ne szaladjon le róla a zéle hol jobbra,hol balra.

Ha végig van vágva,utána már lejönne.

A fex azért nem igazán jó,mert megmelegíti,és elmaszatolja a szigetelést,valamit azt sem tudom megoldani,hogy egyforma mélyem haladjon a korong.

Így is nagy meló a szálakat viszonylag egyenesre hozni,hisz a villanyászok csak össze~vissza karikába tekergették,és ledobták csak a karó tövébe.

2014. jan. 14. 12:56
 7/19 anonim ***** válasza:

Még egy ötletem van, azt nem tudom gazdaságosság szempontjából megérné-e, de leírom!

Ugyancsak kikötöd, mint ahogy előbb írtam, és egy hőlégfúvó segítségével meglágyítod a szigetelést olyan mértékben, hogy könnyen le tudd róla tépni!

Na most jön, az, hogy vajon a gép ami felvesz áramot, és az útiköltséggel együtti károdon felül, kapsz-e érte annyit, hogy minimum 0-ra kigyere...

2014. jan. 14. 12:59
 8/19 anonim ***** válasza:
Egy combosabb hősugárzóval lágyítsd meg a szigetelést, akkor könnyen lejön.
2014. jan. 14. 13:08
 9/19 anonim ***** válasza:

Esetleg próbálkozz ilyennel:

[link]

2014. jan. 14. 14:24
 10/19 anonim ***** válasza:
Várd meg a nyarat és aztán csináld meg #2 szerint.
2014. jan. 14. 18:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!