Mivel/hogyan nyúzzam meg a "villanydrótot"?
A régi telephelyről elhozott alumínium légvezetékünket nem veszi be a felvásárlótelep,mert rajta van a szigetelés. Megpróbáltuk sniccerrel végigvágni,úgy lehúzni róla,de negyed óra alatt egy métert se sikerült.
Ez 8mm sodrott alu..+szigetelés.
Van valami trükk/szerszám erre?
Decembertől sem rezet,sem alumíniumot nem vesznek be,ami égetve volt.
Mivel légkábel,nagyon sprőd/kemény(így télen) a szigetelése.
Össz. 4x13m van,nem tudjuk tárolgatni,próbáltam hirdetni is,de senkinek nem kellett.
Barkácsolni kellene egy befogót,amibe beletehetem a sniccert(vagy valami pengét),hogy ha húzom végig,ne szaladjon le róla a zéle hol jobbra,hol balra.
Ha végig van vágva,utána már lejönne.
A fex azért nem igazán jó,mert megmelegíti,és elmaszatolja a szigetelést,valamit azt sem tudom megoldani,hogy egyforma mélyem haladjon a korong.
Így is nagy meló a szálakat viszonylag egyenesre hozni,hisz a villanyászok csak össze~vissza karikába tekergették,és ledobták csak a karó tövébe.
Még egy ötletem van, azt nem tudom gazdaságosság szempontjából megérné-e, de leírom!
Ugyancsak kikötöd, mint ahogy előbb írtam, és egy hőlégfúvó segítségével meglágyítod a szigetelést olyan mértékben, hogy könnyen le tudd róla tépni!
Na most jön, az, hogy vajon a gép ami felvesz áramot, és az útiköltséggel együtti károdon felül, kapsz-e érte annyit, hogy minimum 0-ra kigyere...
Esetleg próbálkozz ilyennel:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!