Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Pici, könnyű praktikus, nem...

Pici, könnyű praktikus, nem drága csavarbehajtót keresek. Neked mi vált be?

Figyelt kérdés

Épületvillamosság tanfolyamot végzek, lassan lehet gondolni arra, hogy munkaidő után is talál feladatot az ember... Mivel az idő a legdrágább, jól jön egy kis behajtó a szerszámkészletben, de mivel a megtérülési idő kétséges, egyáltalán nem gond, ha beváltabb olcsó cucc a vége.

Ami nem jó:

- 3,6V kis alkalmi használatú csavarozók. Súlyra jó lenne, de lemerül oszt csoki

- Nehéz erőgépek. Olyanom van, macera a 4Nm meghúzási nyomatékok világában idétlenkedni vele.

- Egy órányinál hosszabb teljes töltési idő

- Zéró garanciaháttér (max nagyon pici pénzért)

- Rózsaszín burkolat :)

Ami ideális:

- 10-12V (gondolom ugyanaz a cellaszám)

- Koffer (! enélkül nem tekintem hordozhatónak), töltő (gyors), 2 akku, mindnek helye a kofferben

- jóárasság, megfelelő, nem külön szétbutított minőséggel

- 1kg körüli súly, a kevesebb mindig jobb

- a néhány Nm tartományban jól működő nyomatékhatároló (kézzel húzom meg a csavarokat)

Ami nem árt, ha nincs (nem kell):

- óriási erő

- bithegyek, fúrók, mindenfélék (szemét pénzért)

- ilyen-olyan világítás, teljesen mindegy

Ami nem árt, ha van:

- praktikumok mint USB-C töltőaljzat az akkukon vagy töltéskijelzés

- aliexpresses ellátottság, pl akkuház tucat, bolygómű, kapcsoló szintén, meg persze tokmány, motor se baj, ha nem egyedi design

- ja, tokmány a jó, mágneses bittartóval indulni csak idegeskedésre lesz használható a gyakorlatban.

Fuh, azért vannak kritériumok, de a legtöbb egyébként olyan, hogy leírni se kéne, csak kiemeli az ember, legyen tiszta az irány...

Jó ideje nézegetem egyébként a kínálatot sok, általam jónak tartott webshopban, de OBI, Praktiker, Euronics is tudott olyasmit mutatni, ami elgondolkodtatott már. Oda lyukadtam ki, hogy nem tudom elhinni, hogy épp ezzel kapcsolatban ne lenne rengeteg tapasztalatotok, így zúgó fejjel megkérdeztelek titeket is, hogy hasonló felhasználásra mi vált be. Nem költeném rá a gatyámat, távolról se kell ipari legyen, ne melegedjen bolondra 2x30 kismegszakító vezetékleszorító kioldásától, enyhe meghúzásától (nyomatékhatároló ne bolondozzon).

ma 05:50
 1/7 anonim ***** válasza:

Minden szerszám ahhoz optimális amilyen munkát végzel. Nincs olyan hogy, mindenre jó egy adott gép, és az minden munkára 100% alkalmas.

Így azt ajánlom, hogy legalább 2 géped legyen, 1 a finomabb munkákhoz (konnektorok, finomabb csavarok), és egy az erősebbhez, (dübelezés/fémfúrás stb)

márc.10.-től lesz egy csomó jó szerszám (köztük villanyszerelős)a lidlben, és én kacsingatok az ott lévő VDE elektromos marok csavarhúzóra. Elég jó minőségnek tűnik.

ma 07:11
 2/7 A kérdező kommentje:
Azt kiszórtam, mert 1,5Ah beépített akku, lassú, inkompatibilis a rendes hex 6,25 bithegyekkel, adapter akkor van, ha csinálsz magadnak (good luck 0-1mm falvastagságot alkotni), és nincs miben hordozni, nyomódik a gomb, ha csak bedobod a cucc közé. Ideget ingyen se.
ma 07:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Vegyél egy ilyet.

[link]

ma 07:24
 4/7 anonim ***** válasza:

Black and dekker van amit black friday-on vettem bomba áron és akkuval együtt.

Tökéletes számomra.

ma 08:16
 5/7 A kérdező kommentje:

#3 Ez az Einhell az, amelyikhez venni kell még egy akkut, de nincs neki helye a kofferban. Nem tudom, milyen trip csapta-vágta szét a tervezőit az ilyeneknek, pontosan nulla költségű "fejlesztés" lenne szokás szerint rakni egy akku alakú gödröt a rohadványukba.

#4 A szerencsében én is szeretek reménykedni, még ha grammokkal csökken a súly nagyobb megbízhatóság mellé ugyanannyiért, akkor is megéri. Most ugye semmi ilyen alkalom nincs (nem tudom, szokott-e kb május végéig lenni ilyesmi), inkább csak olyan jobban akciózottakba botlok, amikből van két üzletben 1-1, legalábbis a rendszer szerint... Kb kishibás a minimum, amit borítékolnék nekik. Persze reméljük a legjobbakat! :)

ma 09:07
 6/7 anonim ***** válasza:

#5: Az Einhell-nél az akku benne van a markolatban!

Nekem egyébként ilyen van, olcsó volt, eddig bevált, barkács célra.

[link]

ma 09:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Sokat kerestem én is, mert könnyűt akartam, kézbentartva könnyen irányváltoztathatót (szerelvénylapon rengeteg M4-es menet fúrásához). Ami tökéletesen megfelelt, az a 9,6 V-os Faust volt. Csak azt meg már vagy 25 éve nem kapni. :) egyébként a 90-esekben az ELMŰ-s haverok is olyant kaptak, és kedvelték.
ma 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!