Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Oszlopot hogy lehet kiegyenesí...

Oszlopot hogy lehet kiegyenesíteni, ha az aljzat nem egyenes?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Abba a problémába ütköztem, hogy szerettem volna egy oszlopot lerakni betonra, viszont a beton nem egyenes..

Az oszlopot már megcsináltam hegesztettem rá talpat stb, de figyelmetlen voltam és elfelejtettem előre megnézni a betont és hát sajnos nincs vízszintbe. A beton teteje minimálisan lejt befelé így sajnos az oszlop sem egyenes áll.

Szeretném stabilan rögzíteni, nem tudom hogy az ékelés mennyire lenne jó ötlet, mert ha csavaralátétet vagy fémet tennék alá az oszloptalpa nem fekszik fel teljesen a betonra.

Vagy ilyenkor jobb lerögzíteni a talpat és függőbe tenni az oszlopot majd úgy hegeszteni?

ma 12:14
 1/3 anonim ***** válasza:
Esetleg levésni a betont?
ma 12:30
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha jól értem ez egy fém oszlop és te magad csináltad. Mi akadályoz meg abban, hogy korrigáld a talpát?
ma 12:42
 3/3 anonim ***** válasza:
0%

A talp alá raknák egy vékony réteg 0-4 kavicsos betont kiegyenlítőrétegként aztán amikor kezd húzni, húznák a talpcsavarokon annyit hogy függőbe legyen az oszlop. A teljes kötés után meg nyomatékra húznám a csavarokat. Ha kültéren van, tegyél kalcidurt a betonba.

A legjobb persze az lett volna ha a vasoszlop le van süllyesztve a földbe aztán körbeöntve betonnal.

ma 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!