Pálinka higításkor miért opálosodik?
KB 120Liter cefréből lejött 18 liter alszesz kb 60 fokos opálos. Beállítottam 25 re majd finomítottam levettem 1,5 dl rézelejét majd 2dl előpárlatot ami már kristály tiszta volt. Majd lejött 8 liter kb 80 fokos pálinka ami kristály volt, majd 3 liter opálos utópárlat 40 fokos. A 80 fokos pálinkámat nem tudom higítani mert opálos lesz pedig hőm. egyforma keverés közben cseppenként adagolom a Szentkirályi mentes vizet a párlathoz és opálosodik(NAGYON). Olyan mint a higított citromlé....
Ez cseresznyéből készült a cseresznye illata alig kivehető inkább intenzív alkohol érzik, de nem büdös. Az elő ill. utópárlaton az érzik amit a szakkönyvek is írnak. Mit rontottam el?
Hidd el néhány feles után,már nem számít a színe:))
Gondolj bele az ouzó is olyan mint a "tej".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!