Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Pálinka higításkor miért...

Pálinka higításkor miért opálosodik?

Figyelt kérdés

KB 120Liter cefréből lejött 18 liter alszesz kb 60 fokos opálos. Beállítottam 25 re majd finomítottam levettem 1,5 dl rézelejét majd 2dl előpárlatot ami már kristály tiszta volt. Majd lejött 8 liter kb 80 fokos pálinka ami kristály volt, majd 3 liter opálos utópárlat 40 fokos. A 80 fokos pálinkámat nem tudom higítani mert opálos lesz pedig hőm. egyforma keverés közben cseppenként adagolom a Szentkirályi mentes vizet a párlathoz és opálosodik(NAGYON). Olyan mint a higított citromlé....

Ez cseresznyéből készült a cseresznye illata alig kivehető inkább intenzív alkohol érzik, de nem büdös. Az elő ill. utópárlaton az érzik amit a szakkönyvek is írnak. Mit rontottam el?



2013. júl. 10. 23:29
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Gyógyszertári desztvizzel is opálos lett. 57 fokig higítottam, de ott már jelentkezett a citromlé hatás. Holnap összeöntöm az összes középpárlatomat a higítottakat is. Az egészet kihigítom 20 fokosra és lepárlom mégegyszer. Ha nem lesz úgysem jó akkor is megisszuk... :)
2013. júl. 11. 23:00
 12/12 anonim ***** válasza:

Hidd el néhány feles után,már nem számít a színe:))

Gondolj bele az ouzó is olyan mint a "tej".

2013. júl. 12. 00:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!