Miért opálosodik az akváriumom vize?
Már egy hónapja megy az akváriumom eddig semmi baja nem volt
most valamiért elkezdett opálosodni!
Van egy külső és egy belső szűrőm sose állítom le őket!
Valakinek van esetleg valami ötlete?
Semmi nem olyan nem került bele ami oldodhatna!
de majd most fogom leváltani a szürőanyagaimat lehet az a baja!
De már ma nem is kapcsoltam nekik fényt.
Hátha megoldódik!
Ha nem közvetlenül a vízcsere után történik, és nem oldja meg az elsötétítés sem, akkor gondold át újra, mid is van az akváriumban. Ilyen esetben csak az aljzattal lehet probléma. Pl. tört követ nem szabad aljzatnak használni, csak rendes patak- vagy folyókavicsot, ami nem mállik. Mészkő alapú aljzat sem jó.
Az akvarisztika szaküzletek néha nagyon tisztességtelenek ezen a téren: kavicsként adnak el tört köveket, én is ráfáztam évekkel ezelőtt.
Az üledékfa is okozhat ilyet, azt is minimum 2-3 alkalommal ki kell főzni, mielőtt beteszed az akváriumba (akkor is, ha az akvarisztika üzletben az eladó azt mondja, hogy nem kell).
Ha ezt tapasztalod ki kell szedni az aljzatot. Ha nem mészkő, és mindent többször kifőztél, de se az elsötétítés se vízcsere nem segít, akkor passz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!