Platoon kérdése:
A frissen főzött pálinka mitől opálosodik be?
Figyelt kérdés
2012. aug. 29. 10:45
1/3 anonim válasza:
Ha mindent előírás szerint csinált a főzőmester, akkor nem szabadna opálosodni. Mamám titokban fel szokta vizezni a papa pálinkáját, hogy kevésbé üssön. A sima csapvíztől az is zavarosodik.
2/3 Phoney válasza:
Elég ritka jószág az olyan csapvíz, amitől zavarosodik az alkohol. Sose találkoztam ilyennel.
Szinte mindig azért opálosodik a pálinka hígításkor, mert kozmaolajos, azok meg hígításkor kicsapódnak. Ha nem sikerül jobban cefrézni/főzni, akkor az első főzés után kell hidegszűréssel elválasztani az alszesztől a kozmaolajokat.
3/3 Rigó józsef válasza:
Az opálos pálinkámat még egyszer lefőzöm azt higitani kell vagy csak ugy fözzem le?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!