Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A frissen főzött pálinka...

Platoon kérdése:

A frissen főzött pálinka mitől opálosodik be?

Figyelt kérdés

2012. aug. 29. 10:45
 1/3 anonim válasza:
Ha mindent előírás szerint csinált a főzőmester, akkor nem szabadna opálosodni. Mamám titokban fel szokta vizezni a papa pálinkáját, hogy kevésbé üssön. A sima csapvíztől az is zavarosodik.
2012. aug. 29. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 Phoney ***** válasza:

Elég ritka jószág az olyan csapvíz, amitől zavarosodik az alkohol. Sose találkoztam ilyennel.


Szinte mindig azért opálosodik a pálinka hígításkor, mert kozmaolajos, azok meg hígításkor kicsapódnak. Ha nem sikerül jobban cefrézni/főzni, akkor az első főzés után kell hidegszűréssel elválasztani az alszesztől a kozmaolajokat.

2012. aug. 29. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 Rigó józsef válasza:
Az opálos pálinkámat még egyszer lefőzöm azt higitani kell vagy csak ugy fözzem le?
2016. okt. 28. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!