Hogyan védjem az erkélyem a tolvajoktól?
Földszinten lakom, rácsozott erélyem van. Kisit idegesít, hogy rendszeresen lelopják a teregetett ruhát! :@
Gondoltam a kamerától kezdve, a sűrűbb rács felszerelésén át mindenre, még a villanypásztorra is! :DDD
A villanypásztort gondolom a törvény se venné jó néven, mert szegén mocskos tolvaj lelkét megsérteném vele...
marad a rács, plusz a kamera esetleg.
Amit kérdezni szeretnék, hogy szerintetek a kamera kihelyezése engedély köteles e, és valami egyéb elrettentő eszközre van e ötletetek? Persze nem feltétlenül villanypásztorra gondolok, de mindenképp valami olyanra, hogy elmenjen a kedve az erkélyemre mászkálástól, a ruha lopástól meg pláne!
A válaszaitokat köszönöm előre is.
Valami vérebet telepíteni az erkélyre!
Amit írtál,arról az emberkéről.Nos az ilyeneket kell szép csendben félrehívni egy kihalt helyre és megölni! Vagy alagútban elkapni úgy hogy egyből zsákot a fejére hogy ne tudja hogy ki az aki...
Mégvalamit csinálhatnál!
Csinálhatnál amolyan csínytett szerű dolgot,pl a ruhára rákötni valamit ami mondjuk kioldaná a szerkezetet ami mondjuk vizelettel öntené le őket vagy ilyenek.
@Ágh Ferenc. Nem is rossz ötlet a lámpa! Megfontolandó. fentebb is írta az egyik kollega, hogy lehet olyna mozgásérzékelőt rá tenni, ami kisálatra, ruha mozgádsrs nem kapcsol be. megfontolandó ötlett. :)
köszi a tippet. :)
A tegnapelőtt 17:40-kor küldött hozzászólás írója vagyok.
Ha reflektort használsz, javaslom, hogy ne a hagyományos mellett dönts, hanem valamilyen LED-es konstrukciót válassz.
Már ezekben is vannak mozgásérzékelősek, s a lényegesen kisebb fogyasztásuk miatt (villany számla!), az sem mellékes, hogy ezek -többnyire- nem érzékenyek a ki/bekapcsolgatásokra.
A hagyományosak reflektoros fényvetők élettartama a kapcsolgatásoktól is rövid.
köszönöm a tippeket.
Be sűrítettem a rácsozatot, egy rácsháló felhegesztésével. Egyenlőre ennyit tettem, remélem már el megy a kedvük a próbálkozástól. Ha nem, jön majd a kamera, reflektor, vagy a villanypásztor. Előbb utóbb csak megunják! :)
Köszönöm mindenkinek az építő és hasznos hozzászólásokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!