Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan védjem az erkélyem a...

Hogyan védjem az erkélyem a tolvajoktól?

Figyelt kérdés

Földszinten lakom, rácsozott erélyem van. Kisit idegesít, hogy rendszeresen lelopják a teregetett ruhát! :@

Gondoltam a kamerától kezdve, a sűrűbb rács felszerelésén át mindenre, még a villanypásztorra is! :DDD

A villanypásztort gondolom a törvény se venné jó néven, mert szegén mocskos tolvaj lelkét megsérteném vele...

marad a rács, plusz a kamera esetleg.

Amit kérdezni szeretnék, hogy szerintetek a kamera kihelyezése engedély köteles e, és valami egyéb elrettentő eszközre van e ötletetek? Persze nem feltétlenül villanypásztorra gondolok, de mindenképp valami olyanra, hogy elmenjen a kedve az erkélyemre mászkálástól, a ruha lopástól meg pláne!

A válaszaitokat köszönöm előre is.

2013. ápr. 11. 21:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Valami vérebet telepíteni az erkélyre!

Amit írtál,arról az emberkéről.Nos az ilyeneket kell szép csendben félrehívni egy kihalt helyre és megölni! Vagy alagútban elkapni úgy hogy egyből zsákot a fejére hogy ne tudja hogy ki az aki...

2013. ápr. 13. 22:25
 12/16 anonim ***** válasza:

Mégvalamit csinálhatnál!

Csinálhatnál amolyan csínytett szerű dolgot,pl a ruhára rákötni valamit ami mondjuk kioldaná a szerkezetet ami mondjuk vizelettel öntené le őket vagy ilyenek.

2013. ápr. 13. 22:27
 13/16 A kérdező kommentje:

@Ágh Ferenc. Nem is rossz ötlet a lámpa! Megfontolandó. fentebb is írta az egyik kollega, hogy lehet olyna mozgásérzékelőt rá tenni, ami kisálatra, ruha mozgádsrs nem kapcsol be. megfontolandó ötlett. :)

köszi a tippet. :)

2013. ápr. 14. 12:46
 14/16 anonim ***** válasza:

A tegnapelőtt 17:40-kor küldött hozzászólás írója vagyok.

Ha reflektort használsz, javaslom, hogy ne a hagyományos mellett dönts, hanem valamilyen LED-es konstrukciót válassz.

Már ezekben is vannak mozgásérzékelősek, s a lényegesen kisebb fogyasztásuk miatt (villany számla!), az sem mellékes, hogy ezek -többnyire- nem érzékenyek a ki/bekapcsolgatásokra.

A hagyományosak reflektoros fényvetők élettartama a kapcsolgatásoktól is rövid.

2013. ápr. 14. 15:25
 15/16 anonim ***** válasza:
Most az obiban 3000ft-ért lehet kapni mozgásérzékelős lámpát.Szerintem ennyiért megéri.
2013. ápr. 14. 17:52
 16/16 A kérdező kommentje:

köszönöm a tippeket.

Be sűrítettem a rácsozatot, egy rácsháló felhegesztésével. Egyenlőre ennyit tettem, remélem már el megy a kedvük a próbálkozástól. Ha nem, jön majd a kamera, reflektor, vagy a villanypásztor. Előbb utóbb csak megunják! :)

Köszönöm mindenkinek az építő és hasznos hozzászólásokat. :)

2013. máj. 1. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!