Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Ha a láncfűrészt úgy állitom...

Ha a láncfűrészt úgy állitom le, hogy közben be van húzva a szivató, akkor lesz valami baja?

Figyelt kérdés
Úgy tudom hogy az autóknál leoldja az olajfilmet a hengerekről, és elkopnak.

2013. márc. 31. 23:52
 1/5 anonim ***** válasza:
89%

Valami legenda lehet az autós dolog, ahogy elindul a főtengely, pillanatok alatt lesz olajnyomás és végigken mindent :)

A fűrészben meg 2 ütemű motor van, amihez te kevered az olajos keveréket. Ha szívatod, akkor több olaj is megy a motorba.

2013. ápr. 1. 00:41
 2/5 szokratesz ***** válasza:
semmi baja nem lesz attól, hogy szivatóval állítod le. Viszont ha a leállítás után rövididőn belül ujra indítod akkor nehezebben indul be mert túlságosan gazdag lesz a keverék. Viszont ha napokig (vagy még tovább) nem használod akkor tanácsos szivatóval leállítani.
2013. ápr. 1. 10:23
 3/5 anonim ***** válasza:

Sem hidegen,sem melegen nem tanácsos szívatóval leállítani.

A következő indításnál meg magadat szívathatod .A beáramló keverékből,meg a bent lévőtől több olaj lesz már a hengerbe.Az indításnál már más arányú keveréket kell elrobbantani.

A felesleges olaj a gy.gyertyára csapódik,és meg akadályozza a szikra képződését. Hosszabb leállításnál is marad annyi kenőanyag a motorban amennyi szükséget.Ez egy zárt rendszer,különösebb korróziónak nincs kitéve .

2013. ápr. 1. 11:03
 4/5 kunu lenke ***** válasza:
Szia !Szokratésznak abban van igaza,hogy hideg időjárás esetében az újra indítás könnyebb!!
2013. ápr. 1. 12:18
 5/5 szokratesz ***** válasza:

3-nak

Nekem jelenleg egy 22 éves HQ 281-em van. Mindig is az enyém volt. Dolgozott erdőn is eleget. Ha tartósabban teszem le akkor mindig ráhúzom a szivatót úgy állítom le. Semmilyen lerakódás nem keletkezik, sem a gyertyán sem másol. S hogy ezt miért tudom? Mert még eredeti benne a gyertya. Mert még mai napig úgy indul ahogy a kezelési utasításban leírták. Mert még nem volt szétszedve. Lapon láncon kívül egy kuplung szett ami került rá.

Tehát én is azt mondom, hogy amit Te állítasz az legenda.

2013. ápr. 1. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!