Szevasztok még uj vagyok az olalon. Venni szertnék eggy Kraftech KT 5200 -as láncfürészt Ha valaki tudná egy pár szoval minősiteni? Megköszönném. Üdv.
1 fórumon ezt írták róla.
".Meglepett a Kraftech-5200 szupergépem is,én azt hittem gallyazásra lesz csak jó.Aztán meglepett.Árához képest kiválóan teljesített."
A szomszédomnak éleztem a vadonatúj ilyesmi fűrészét.
Most komolyan mínősítsem???:)
Láncfűrészben csak 4 márkát mernék ajánlani meggyőződéssel. sthil, husqvarna, dolmár (makita), partner. A sorrend hobbicélban mindegy.
Ha csak házkörül használod még mindig joban jársz egy megbízható helyen beszerzett használt fenti fűrész valamelyikével mint ezekkel a piacos dolgokkal.
A piacos dolgokat inkább hagyjuk, azt mindenki tudja hogy ott nem szabad ilyesmit vásárolni például Straus-t se mert selejtből való vagy hamisítványa önmagának is.
Szóval üzletből és garival jó vétel a KrafTech. De a Straus is.
A kis kínai nagyon jól megtanúlta a leckét. Kereslet és kínálat. Ha van kereslet 20'000-Ft-os fűrészre, akkor gyártani fog annyiért. Hogyan tudja azt elérni? Olcsóbb, kevésbé tartós anyagokkal. Vékonyabb anyagokkal. Olcsóbb, kevésbé tartós megoldásokkal. Olcsóbb alkatrészekkel.
Hogy néz ez ki a gyakorlatban? Csak néhány példa a piacos és az ismert "márkás" (ak-ko, einhell, mtd, stb...) külsűre nagyon hasonlító gépei között:
Az olcsó gépekben alacsony szilicium tartalmú henger és egyszerű alu dugattyú van nagy illesztési hézaggal. A drágábbakban magas silicium tartalmúhenger és ferrocoat dugattyú biztosítja a hosszúélettartamot. Arrol nem is beszélve, hogy az olcsóbbakba 1:20 míg a jobbakba 1:50 arányú keverék kell.
Nem mindegy, hogy hogyan kovácsolták a hajtókart. Mint ahogyan az sem hogy milyen anyagú a főtengely. Vagy mennyire pontosan van kicentírozva? Mennyire pontos a megmunkálása? Mikuni, "márkás" kínai, vagy selejtes kínai, a karburátor? A gyújtásmodul is készül többféle minőségben. Nembeszélve a csapágyakról, szimeringekről gyertyákról. A kuplung is lehet 1mm vastag lemezből préselttől, a legkopásállóbb mangán öntvényig szinte bármiből.
A "tizenezer" forintos 52cm²-s, 3-4 LE-nek reklámozott gépek valójában 1LE-t sem tudnak. Egy 35000 Ft-os 38cm² 1,9LE-s mtd érezhetően erősebb (és jobb minőségübb is).
És még sorolhatnám tovább...
Gyakorlatilag úgy készülnek a kínai kerti gépek, hogy a megrendelő a különböző árú és minőségű alkatrészekből saját maga "legózza" össze a megrendelni kívánt gépet. Ezért létezik 10'000-ért is kínai láncfűrész, meg 100'000-ért is.
Nem javaslom azt, hogy kraftech fűrészt vegyél. Az olcsón beszerzett gép öröme biztosan rövidebb ideig tartó élmény lesz, mint a sok javítgatás, alkatrész csere, a be nem fejezett munka miatti bosszúság.
30-50'000 között már jó hobbi fűrészeket lehet kapni. Amivel már biztosan nekiugorhatsz a téli tüzelő aprításának és 10-15 évig nem lesz gond az kétszer ennyibe fog kerülni.
Othonra teljesen megfelel,ezt is a Straus Austria forgalmazza hobbi fűrész.Amit 2 vel előttem írt valaki....most mit mondjak....f aszság.Mi az ,hogy ferrocoat?:)DDDD vas bevonat?:))))lol
Henger-alumínium ötvözet,ha kínai ha márkás csak az összetevők aránya nem ugyan az.Az ,hogy jobb minőségű a 275 ezer ft-os láncfűrész mint a 20 ezres azt a vak is látja nem kell róla litániát írni annyira fölösleges mint páncélon a mellbimbó.Van aki 15köb fát vesz magának téli tüzelőnek és meg se érzi anyagilag és van aki ágfát megy szedni ,hogy legyen mivel tüzelni..Na nekik ez a gép tökéletes és megfizethető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!