Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogy oldjam meg? Egy ingyenes...

Hogy oldjam meg? Egy ingyenes kis vattos égőt szeretnék égetni éjjel ha éjszakás vagyok, hogy azt higgyék itthon vagyok. Valami napenergiára gondoltam, de ez a sörösdoboz nem igazán jön be.

Figyelt kérdés
kültér beltér az mindegy. jó lenne akármelyik.
2013. márc. 13. 07:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Valami ilyenre gondoltál?

[link]

[link]

Én a verandámat világítottam vele, és pár napja leszereltem karbantartásra.

2013. márc. 20. 21:29
 12/14 A kérdező kommentje:
igen! ennek van valami leírása a szereléséhez? az egy kültéri szolárlámpa? olyanom van, de 2 éve vettem 8-at és már csak egy jó! az is hajnal1-2 közt kialszik!
2013. márc. 21. 07:50
 13/14 anonim ***** válasza:

Szükséges szerszámok:

Forrasztópáka, kés, fúrógép, fúró, komb.fogó, csavarhúzó, reszelő, fűrész, satu, filctoll, ecset, fogpiszkáló ( Esetleg menetvágó).

Szükséges anyagok :

Szolárlámpa, huzal, kevés forrasztó-ón, kis műanyag vödör ( olyan a miben savanyúságot szoktak árulni ), léc, vagy OSB maradék, kevés acéllemez, vagy szalag, csavarok (esetleg szögek) müa. kötöző, festék, vagy lakk.

Rajz nincs, csak a fotó. Munkamenet, először szétszedjük a szolárlámpát. Megjegyezzük a huzalok bekötését (rajz, fotó). Kiforrasztjuk a a napelemre menő vezetékeket. A NYÁK-ba, míg az ón folyós, a vezeték helyére fogpiszkálót dugunk. (Ha az ón megszilárdult kivesszük)

A szolárlámpa alsó részét a kis müa. vödörbe tesszük, megjelöljük. A napelem alját a kis vödör teteje fogja védeni. Készítsünk lyukat az új vezeték, és a rögzítő csavarok számára, és vágjuk le a fölösleget. Ezzel a kis vödör átalakult burkolattá. Ízlés szerint készítsük el a mechanika többi részét. Fűzzük be, és forrasszuk be az új vezetéket ( 0,5 - 2 méter ). Rakjuk össze, szereljük fel.

A szolárlámpákat nem az örökkévalóságnak készítik, én is fogtam már ki "egynyári" típust, vagy a napelem "vakul meg", vagy az akku pusztul, vagy egyéb.

2013. márc. 21. 12:13
 14/14 A kérdező kommentje:
huú. na ezt nem is könnyű megcsinálni! nagyon köszönöm, hogy leírtad!!
2013. márc. 21. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!