Óvóhely építéssel kapcsolatos linket vagy könyvet keresek? Esetleg érdekelne, hogy milyen szaktudású embert kellene keresni aki tud válaszolni laikus kérdésekre. (Mélyépítés? )
Mit esztek,isztok? Tisztálkodás?
Vetőmagot viszel le, hogy egy katasztrófa után legyen mit enni?
Szia! Hasonló problémán gondolkodok mostanában én is, annyi különbséggel, hogy domboldalban lakunk, és én tényleg egy pincét akarok a ház mögé, a domboldalba süllyeszteni úgy, hogy utána simán be lehessen takarni földdel, mintha semmi nem lenne ott, és ha gáz lenne bármikor is, akkor igen, a család számára óvóhelyként is működjön.
Anyukámék háza mellett van egy krumplis pince a föld alatt kb. 1,5 méterrel, és a II.világháború alatt, amikor lövöldöztek a faluban, és bombázták az utcát a család, és a szomszédok oda bújtak el. Pedig építészetileg tényleg nincs túl bonyolítva, csak egy tök egyszerű laposkőből és téglából épített pince.
De a te kérdésedhez visszatérve:
Szerintem bányászattal, bánya építéssel kapcsolatos könyvet kéne keresned, ha így "stikában" akarsz dolgozni.
A metrónál az erőeloszlást a tunnelekkel biztosítják, amit egy ilyen építkezésnél szintén nehéz lenne megoldani, betongyűrűk lecipelésével, akárcsak a boltíves építkezést alulról felfelé. Mission impossible.
De ha az ember néz hidegháborús filmeket, akkor azért ott normál téglatest formájú helységek vannak, tehát megoldható a dolog...bááár szerintem ez is csak a felülről lefelé építkezésnél működik. És még mindig nem tudok semmit a vízszigetelésről, mert azért az ember nem azért épít egy óvóhelyet, hogy a talajvíz medencét csináljon belőle.
Én a helyedben mindenképp a bányaépítés technikájának néznék utána. Pl így:
Bocsi, hogy nem egy konkrét válasz ez, csak kicsit agyaltam a problémánkon.
-tündi-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!