Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Óvóhely építéssel kapcsolatos...

IQnindzsa kérdése:

Óvóhely építéssel kapcsolatos linket vagy könyvet keresek? Esetleg érdekelne, hogy milyen szaktudású embert kellene keresni aki tud válaszolni laikus kérdésekre. (Mélyépítés? )

Figyelt kérdés
Gyakorlatilag azt szeretném ha a pincéből egy földalatti óvóhelyem nyílna a családom számára. Azt szeretném megtudni ,hogy mi a gyakorlati megvalósítás módja. Minden választ előre is köszönök!

2013. jan. 11. 11:05
1 2 3
 21/27 Bence_ ***** válasza:

Mit esztek,isztok? Tisztálkodás?

Vetőmagot viszel le, hogy egy katasztrófa után legyen mit enni?

2013. jan. 13. 00:55
 22/27 A kérdező kommentje:
Egy óvóhely 'nyitási idejét' nem az étel vagy a víz szabja meg többnyire hanem a dizel üzemanyag ami az áramtermeléshez kell. Enni lehet évekre elegendő, felhalmozott konzervből és szárazáruból. Inni és tisztálkodni meg egy megfelelően mélyre fúrt kútból.
2013. jan. 13. 11:43
 23/27 anonim válasza:

Szia! Hasonló problémán gondolkodok mostanában én is, annyi különbséggel, hogy domboldalban lakunk, és én tényleg egy pincét akarok a ház mögé, a domboldalba süllyeszteni úgy, hogy utána simán be lehessen takarni földdel, mintha semmi nem lenne ott, és ha gáz lenne bármikor is, akkor igen, a család számára óvóhelyként is működjön.

Anyukámék háza mellett van egy krumplis pince a föld alatt kb. 1,5 méterrel, és a II.világháború alatt, amikor lövöldöztek a faluban, és bombázták az utcát a család, és a szomszédok oda bújtak el. Pedig építészetileg tényleg nincs túl bonyolítva, csak egy tök egyszerű laposkőből és téglából épített pince.

De a te kérdésedhez visszatérve:

Szerintem bányászattal, bánya építéssel kapcsolatos könyvet kéne keresned, ha így "stikában" akarsz dolgozni.

A metrónál az erőeloszlást a tunnelekkel biztosítják, amit egy ilyen építkezésnél szintén nehéz lenne megoldani, betongyűrűk lecipelésével, akárcsak a boltíves építkezést alulról felfelé. Mission impossible.

De ha az ember néz hidegháborús filmeket, akkor azért ott normál téglatest formájú helységek vannak, tehát megoldható a dolog...bááár szerintem ez is csak a felülről lefelé építkezésnél működik. És még mindig nem tudok semmit a vízszigetelésről, mert azért az ember nem azért épít egy óvóhelyet, hogy a talajvíz medencét csináljon belőle.

Én a helyedben mindenképp a bányaépítés technikájának néznék utána. Pl így:

[link]

Bocsi, hogy nem egy konkrét válasz ez, csak kicsit agyaltam a problémánkon.

-tündi-

2013. jan. 22. 08:17
 24/27 A kérdező kommentje:
Tündi, köszönöm a választ. Veszettül agyalok a megoldáson és minden ötlet segít. Ötletet adtál és ezért hálás vagyok. :) Mielőtt bunkónak tünnék, a korábbi válaszolóknak is köszönöm a válaszokat. Ha nem is tudok semmit biztosan, most legalább van irány amerre elindulhatok. :)
2013. jan. 24. 00:16
 25/27 Franchi válasza:
NatGeon van egy olyan műsor, hogy túlélési praktikák. Ott szoktak ilyenről beszélni...sőt általában ez a téma...Itt sokat tanulhatsz a túlélésről és nem feltétlenül a bunker építésről, hanem pl: miután mondjuk sikerül megépíteni, hogyan éljetek tovább
2013. jan. 26. 16:31
 26/27 A kérdező kommentje:
Rendszeres nézője vagyok a műsornak :D ... de valljuk be őszintén, hogy az ott szereplők többsége minimum megszállott paranoiás. Én csak biztosítani akarok egy opciót arra az esetre ha valami történne. De azért ötleteket lehet meríteni onnan is.
2013. jan. 27. 16:22
 27/27 Franchi válasza:
:D igen ez igaz...Hát nem vagyok e tájon nagyon informált...de sok szerencsét... :)
2013. febr. 12. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!